ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EUROBANK: 4+1 προσφορές για την Eurolife

16:59 - 02 Δεκ 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
EUROBANK: 4+1 προσφορές για την Eurolife
Τέσσερις «συν» μία προσφορές φέρεται να έχει λάβει η EUROBANK για την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB Insurance Group, εταιρεία συμμετοχών των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου, η EUROBANK δεσμεύεται να πωλήσει κατ' ελάχιστον 80% της συμμετοχής του ομίλου στις ασφαλιστικές δραστηριότητες (ζωής και γενικές), διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη.

Και κάνουμε λόγο για 4+1 προσφορές καθώς η μία εξ αυτών λέγεται ότι ροέρχεται από τη Fairfax, που είναι και βασικός μέτοχος της τράπεζας με 16,88% και  γύρω από αυτή αθροίζεται η ομάδα βασικών επενδυτών (WL Ross& Co, Brookfield, Highfield) που κατέχει αθροιστικά περί το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Μεταξύ των άλλων 4 προσφορών ακούγεται το όνομα του Apollo Management, μεγάλου αμερικανικού fund που επενδύει κυρίως σε ασφάλειες, τράπεζες

Η Eurolife ERB Insurance Group συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι 100% θυγατρική της Eurobank. H τράπεζα εισέφερε στη νέα εταιρεία συμμετοχών τις μετοχές που κατείχε άμεσα στις Eurolife ΑΕΓΑ, Eurolife ΑΕΑΖ και ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜA καθώς και μετρητά ύψους 3,7 εκατ. ευρώ. Η holding συνολικά αποτιμάται σε 350 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.