ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επόμενη ημέρα της International Life

12:51 - 15 Δεκ 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Η επόμενη ημέρα της International Life
Με την Εθνική Ασφαλιστική θα διαπραγματευτεί ο επίτροπος της International Life Γιάννης Περιστέρης τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής του ομίλου International.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία κατά αρχή θετική αντιμετώπιση του όλου θέματος αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής (τοποθετείται για τις 18 Δεκεμβρίου).

Η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής θα «απαλλάξει» την International Life από κεφαλαιακά βάρη και θα είναι σε θέση να καλύπτει τα απαιτούμενα κεφάλαια με βάση το Solvency II, προκειμένου να συνεχίσει την δραστηριότητα της αποκλειστικά στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων.

Ως εκ τούτου η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστή γα την δωρεάν απόκτηση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life Ζωής, είναι αποφασιστικής σημασίας για τη συνέχιση των υπολοίπων δραστηριοτήτων του Ομίλου International.

O διορισμός επιτρόπου, είναι μία επιλογή που για πρώτη φορά υλοποιείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Εκτιμάται ότι δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε μία εταιρεία να διερευνήσει τις δυνατότητες επιβίωσης της και καλύπτοντας ενδεχομένως τα κεφαλαιακά κενά με τις ανάλογες επιχειρηματικές κινήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος τοποθετήθηκε επίτροπός στην εταιρεία ζωής του ομίλου γιατί «δεν καλύπτει το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητας, δεν διαθέτει το ελάχιστο εγγυητικό κεφάλαιο και η ασφαλιστική τοποθέτησή της δεν επαρκεί για την κάλυψη των τεχνικών αποθεμάτων».

Ως πρόσθετος λόγος που οδήγησε στον διορισμό επιτρόπου είναι επίσης ότι «δεν κατέστη εφικτή η σύναψη συμφωνίας για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ασφαλίσεων ζωής σε ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση εντός της προθεσμίας που σχεδίαζε η διοίκηση της εταιρείας και ορίστηκε και από την ΤτΕ».

Επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις της International Life με την Εθνική Ασφαλιστική είχαν ξεκινήσει πριν πολλούς μήνες ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπήρξε συμφωνία. Εκτιμάται ότι η τοποθέτηση επιτρόπου είναι ωστόσο μέτρο που βοηθά τελικά στην επίτευξη συμφωνίας.

Ο κ. Περιστέρης τοποθετήθηκε όμως επίτροπος και στην International Life Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων καθώς η τελευταία είναι θυγατρική της International Life Ζωής.
Η International Life σε μία ανακοίνωση προς το προσωπικό της αναφέρει:

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η International Life βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Ζωής, εγγυόμενη πλήρως τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων και συνεργατών της.

Κατόπιν αιτήματος της εταιρείας – για λόγους διαφάνειας και διασφάλισης των συμφερόντων όλων των εμπλεκόμενων μερών – η εν λόγω συναλλαγή θα εκτελεστεί υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιωάννης Περιστέρης, αναλογιστής και έμπειρο στέλεχος της αγοράς, έχει αναλάβει την επίβλεψη της εκτέλεσης και την έγκριση της συναλλαγής, καθώς και όλα όσα η νομοθεσία ορίζει.

Οι εργασίες της International Life στο εξής θα αφορούν στις Γενικές Ασφαλίσεις, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της νέας εποχής και με βασικούς άξονες την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών μας.

Η εταιρεία θα προβεί εγκαίρως σε ανακοινώσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εντός των ημερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.