ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις ασφαλιστικές σε... ανασφάλεια

11:57 - 21 Δεκ 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Τρεις ασφαλιστικές σε... ανασφάλεια
Κληρώνει για τρεις τουλάχιστον ασφαλιστικές εταιρείες μία εβδομάδα πριν την αλλαγή του χρόνου.

Εν αρχή είναι η Eurolife η θυγατρική της Eurobank, για την οποία σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές για την αγορά του 80% των μετοχών της εταιρείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις για την μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ μέχρι τέλους του έτους θα πρέπει να υπάρξει οριστική απόφαση για την συμφωνία που παραμένει στον αέρα και αφορά την μεταβίβαση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον Όμιλο Ergo.

Σε ότι αφορά την Eurolife η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών που αφορούν στην εξαγορά τουλάχιστον 80% της εταιρείας λήγει σήμερα. συμμετοχών των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου Eurobank σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Χθες η Eurobank έλαβε και τυπικά την προέγκριση του ΤΧΣ για την εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία. Στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών υπήρξαν πέντε ενδιαφερόμενοι, όλοι τους private equity funds, μεταξύ των οποίων η Fairfax που αποτελεί με 16,88% το μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου Eurobank, η κινεζική Fosun, στελέχη της οποίας βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και η Apollo που αποτελεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως fund όσον αφορά σε επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Για την International Life oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να λάβει και τυπικά την απόφαση καθώς θεωρείται σίγουρο ότι θα κάνει αποδεκτή την πρόταση για εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life. Η συνεδρίαση της Τρίτης είναι συνέχεια αυτής της προηγούμενης Παρασκευής όπου το θέμα συζητήθηκε χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση. Επισημαίνεται ότι η πώληση του χαρτοφυλακίου ζωής είναι βασική προϋπόθεσης για την κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου International Life η οποία στη συνέχεια θα δραστηριοποιείται μόνο στις γενικές ασφαλίσεις.

Τέλος σε ό,τι αφορά την υπόθεση πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO η ελληνική εποπτική αρχή εκτιμά ότι θα πρέπει να κλείσει με τον ένα ή άλλο τρόπο, μέχρι τέλους του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.