ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eurolife, η Fairfax και η ψήφος εμπιστοσύνης

12:12 - 23 Δεκ 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Η Eurolife, η Fairfax και η ψήφος εμπιστοσύνης
Μετά την «είσοδό» της στην Grivalia (εταιρεία ακίνητων) ή στην Praktiker σε χαμηλή τιμή αλλά και σε άλλες εταιρείες, η Fairfax έκανε την εμφάνισή της και στην ασφαλιστική αγορά, ποντάροντας στο γύρισμα της ελληνικής οικονομίας με την απόκτηση του 80% της Eurolife.

Οι μέχρι τώρα επενδύσεις της Fairfax στην Ελλάδα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αν συνυπολογισθούν και τα κεφάλαια που έριξε στις αρχές του 2015 αγοράζοντας μετοχές Eurobank και όχι μόνο. Άρα, στην αγορά δεν έκανε εντύπωση το γεγονός ότι έδωσε 350-360 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η Fairfax αποφάσισε να επενδύσει στον κλάδο που ξέρει καλύτερα από όλους και αυτό έχει τη σημασία του.Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων του private equity fund αφορά σε ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ έχει ήδη ισχυρή θέση στην Ευρώπη.

Η επένδυση στη Eurolife, που εμμέσως μένει… στο γκρουπ της EUROBANK στην οποία η Fairfax είναι βασικός μέτοχος, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και προφανώς αφήνει περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη των ασφαλίσεων ζωής και στην ανάδειξη της Eurolife σε έναν περιφερειακό παίκτη στην ΝΑ Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.