ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία International Life και ΑΤΕ Ασφαλιστική

12:56 - 25 Ιαν 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Στην τελική ευθεία International Life και ΑΤΕ Ασφαλιστική
Μέχρι τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, θα έχουν κλείσει δυο εκκρεμείς υποθέσεις στην ασφαλιστική αγορά. Η μεταβίβαση ή όχι του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον γερμανικό όμιλο της Ergo.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις τοποθετήσεις της κ. Ιωάννας Σεληνιωτάκη επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομιών της Βουλής όπου συζητείτο το σχέδιο νόμου για τη ενσωμάτωση της νέας κοινοτικής οδηγίας «Solvency II» στο εθνικό δίκαιο.


Για την International Life η κ. Σεληνιωτάκη είπε ότι μεταξύ άλλων ότι έχει τοποθετηθεί επίτροπος, που είναι το αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των εποπτικών ενεργειών. Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουμε επίτροπο συμπράττοντα με το Διοικητικό Συμβούλιο για να εξευρεθεί λύση μεταφοράς του χαρτοφυλακίου ζωής, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τους ασφαλισμένους της International Life. Από την ενημέρωση που έχουμε από τον επίτροπο, ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα συζητήσεις με την Εθνική.

 

Η επικεφαλής της ΔΕΙΑ πρόσθεσε ότι το όλο θέμα παρακολουθείται και ούτως ή άλλως ο επίτροπος θα υποβάλει έκθεση μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία θα περιέχει την εκτίμησή του για την κατάσταση φερεγγυότητας και την χρηματοοικονομική κατάσταση των δύο εταιριών, και ζωής και ζημιών του ομίλου International. Οπότε θεωρούμε ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, εάν έχει ληφθεί και η απόφαση από την Εθνική, θα πρέπει να δρομολογηθούν αντίστοιχα οι εποπτικές ενέργειες ανάλογα και με την έκθεση του επιτρόπου, υπογράμμισε η κα. Σεληνιωτάκη.


Όσον αφορά την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, η κ. Σεληνιωτάκη ανέφερε σαν λόγους καθυστέρησης ολοκλήρωσης του deal το γεγονός ότι ο νέος μέτοχος δεν ήθελε να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Αγροτικής , όπως ήταν μια θυγατρική στη Ρουμανία. Υπήρξε μια σημαντική καθυστέρηση γιατί η Ρουμανία είχε κάποια θέματα μέσα στη χρονιά αλλαγής στελεχών στην εποπτική αρχή μέσα στη χρονιά και την άσκηση που έκανε σε συνεργασία με την EIOPA και την ΕΕ.

 

Όλα αυτά καθυστέρησαν την έγκριση από πλευράς Ρουμανίας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση αφού λύθηκε και αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχουν άλλα θέματα σε εκκρεμότητα. Συναντήθηκαν τα δύο μέρη, έχουν συμφωνήσει και νομίζω ότι είναι στο τελικό στάδιο πια της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, σημείωσε η κ Σεληνιωτάκη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.