ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφάλιση Ποδηλάτου: Ξενοιασιά και ασφάλεια στις καθημερινές περιπλανήσεις

22:19 - 21 Απρ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ασφάλιση Ποδηλάτου: Ξενοιασιά και ασφάλεια στις καθημερινές περιπλανήσεις
Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, το ποδήλατο αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών, είτε ως μεταφορικό μέσο είτε ως μέσο αναψυχής ή άθλησης. Μέχρι πρότινος, στην Ελλάδα το ποδήλατο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρόνια, καθώς ήταν αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού και της ανεμελιάς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια γενικότερη αύξηση στις "ορθοπεταλιές", με τους ποδηλάτες να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, κατακλύζοντας τους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Ξεκινώντας από την πόλη των Τρικάλων, που εδώ και χρόνια καινοτομεί στον τομέα του ποδηλάτου, ο αριθμός των πολιτών που επιλέγει το ποδήλατο για να μετακινηθεί στην εργασία του ή για να απολαύσει χαλαρές στιγμές, αυξάνεται μέρα με τη μέρα, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλα αστικά κέντρα.

 

Παρά την αύξηση των ποδηλατιστών, η Ελλάδα συνεχίζει να στερείται αφενός σε υποδομές, κατάλληλες για το ποδήλατο και αφετέρου σε οδηγική παιδεία, καθιστώντας τη μετακίνηση με το ποδήλατο στην πόλη, αρκετά ριψοκίνδυνη. Παράλληλα, τα κρούσματα κλοπής ποδηλάτων παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, προκαλώντας ανασφάλεια και φόβο στους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια γενικότερη αύξηση στις "ορθοπεταλιές", με τους ποδηλάτες να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, κατακλύζοντας τους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Αναμφίβολα, τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου, τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον, είναι ικανά να δώσουν το κίνητρο στον καθένα μας, να αφήσει το αυτοκίνητο του και να βάλει το ποδήλατο στη ζωή του.

 

Τι μπορεί να κάνει κάποιος, ώστε να νιώσει περισσότερο ασφαλής, προστατεύοντας το ποδήλατο του και τον ίδιο από τους καθημερινούς κινδύνους; 

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες, έρχονται να δώσουν την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, με τη δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων ασφάλισης για το ποδήλατο και τον ποδηλάτη.

 

Ένα πρόγραμμα Ασφάλισης Ποδηλάτου μεταξύ άλλων, μπορεί να παρέχει κάλυψη για:

  • Κλοπή του ποδηλάτου: Αποζημιώνεται η κλοπή του ποδηλάτου από το σπίτι, το αυτοκίνητο, το γκαράζ ή την αποθήκη, εφόσον υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και έχει γίνει αναφορά του συμβάντος στην Αστυνομία.
  • Ζημίες του ίδιου του ποδηλάτου: Καλύπτεται κάθε ζημία που θα υποστεί το ποδήλατο κατά τη χρήση ή τη μεταφορά του και επηρεάζει τη λειτουργία του.
  • Οδική βοήθεια από ατύχημα ή βλάβη: Πανελλαδική & 24ωρη κάλυψη, η οποία εξασφαλίζει κατ’ επιλογήν τη μεταφορά του ποδηλάτου είτε σε  συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου είτε στο σημείο εκκίνησης.
  • Προσωπικό Ατύχημα: Καλύπτονται ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, η επισκευή ή αντικατάσταση γυαλιών οράσεως και φακών επαφής, η αποκατάσταση οδοντικής βλάβης καθώς επίσης μόνιμη ολική ανικανότητα και απώλεια ζωής
  • Αστική Ευθύνη: Καλύπτονται οι σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές τρίτων που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κόστος ενός προγράμματος ασφάλισης μπορεί να ξεκινά από €50 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με την αξία του ποδηλάτου. Σε περίπτωση, που κάποιος έχει κάνει βελτιώσεις στο ποδήλατο του, αυτές μπορούν να συνυπολογιστούν στην αξία του, εφόσον καταθέσει ο ασφαλισμένος τις σχετικές αποδείξεις αγοράς.

 

Σχετικά με την Ασφάλιση ποδηλάτου, τοποθετήθηκε η κ. Φαίη Φιτσιάλου, Service Programs Manager της εταιρίας AIG:

 

«Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος, επιλέγει το ποδήλατο για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Παρόλα αυτά, τα αυξημένα κρούσματα κλοπών και ο κίνδυνος απρόβλεπτων ατυχημάτων, έχει οδηγήσει μεγάλη μερίδα του κοινού να στραφεί στην ασφάλιση του αγαπημένου του μέσου μετακίνησης, προκειμένου να προστατευθεί ο ίδιος και το ποδήλατο του. Υπό αυτό το πρίσμα, στην AIG έχουμε δημιουργήσει το «AIG ΠΟΔΗΛΑΤώ», ένα πρόγραμμα που βοηθά τους ασφαλισμένους να απολαύσουν την ποδηλασία με μεγαλύτερη ξενοιασιά. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακρίνεται για την καινοτομία και τη μοναδικότητα του, καθώς είναι το πρώτο πρόγραμμα στην ελληνική αγορά που προσφέρει κάλυψη κλοπής, ζημιών του ποδηλάτου, καθώς και οδική βοήθεια πέραν της κάλυψης προσωπικού ατυχήματος και αστικής ευθύνης σε μία εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.