ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόμβα στην ασφαλιστική αγορά Ι.Χ από την Enterprise Insurance Co

16:04 - 23 Ιουλ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Βόμβα στην ασφαλιστική αγορά Ι.Χ από την Enterprise Insurance Co
Μετέωροι βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι ασφαλισμένοι της εταιρείας Enterprise Insurance Company, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα με αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas για τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ, όπου η εταιρεία δηλώνει την έδρα της, ειδοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε την παύση πληρωμών, εν όψει διορισμού προσωρινού εκκαθαριστή, καθώς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, αυτή δεν καλύπτει τις απαιτήσεις φερεγγυότητας.

Οι 142.000 ασφαλισμένοι καλύπτονται μόνο από το Επικουρικό Κεφάλαιο και για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα της Αρχής του Γιβραλτάρ, αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε σχετικά, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.