ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάφη αναψυχής-προστασία ενός ιδιαίτερου περιουσιακού στοιχείου

16:48 - 09 Μαρ 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Σκάφη αναψυχής-προστασία ενός ιδιαίτερου περιουσιακού στοιχείου
Της Μαρίας Τσαλμίδη, Senior Underwriter Personal Property, AIG Ελλάς Α.Ε.

Όπως κάθε χρόνο, την περίοδο αυτή οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τις καλοκαιρινές θαλάσσιες εξορμήσεις τους, διενεργώντας τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής τους. Πέραν όμως της συντήρησης θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν προβλέψει τους κινδύνους που απειλούν τόσο το ίδιο το σκάφος όσο και τους ιδιοκτήτες.

 

Τι πρέπει να έχουν λοιπόν κατά νου οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής πριν προχωρήσουν στη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου;

 

Αρχικά, πρέπει να έχουν κατά νου ότι η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων είναι υποχρεωτική για όλα τα ταχύπλοα αλλά και όλα τα σκάφη άνω των επτά μέτρων. Ωστόσο, η κάλυψη αυτή δεν είναι αρκετή για να προφυλάξει το ίδιο το σκάφος από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους, όπως η πυρκαγιά, η κλοπή, οι μηχανικές βλάβες, οι κακόβουλες ενέργειες, η πρόσκρουση/ σύγκρουση, κλπ.

 

Άρα λοιπόν το ζητούμενο είναι η πληρότητα του προγράμματος, σε συνδυασμό φυσικά με το κόστος στο οποίο προσφέρεται. Με γνώμονα τα παραπάνω, η AIG προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασφαλισμένου. Το βασικό πρόγραμμα, πέραν της υποχρεωτικής Αστικής Ευθύνης προς τρίτους, καλύπτει τις ζημιές που θα προκληθούν κατά την οδική μεταφορά του σκάφους, ενώ επιπλέον προσφέρει κάλυψη προσωπικού ατυχήματος για τον ιδιοκτήτη ή/ και τον κυβερνήτη και τους επιβαίνοντες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα  παρέχεται με ετήσιο κόστος που ξεκινά από € 88 και δεν ξεπερνά τα €130 ευρώ, για όλα τα  σκάφη αναψυχής πάνω από 7 επτά μέτρα καθώς και για όλα τα ταχύπλοα.

 

Στο πιο ενισχυμένο πακέτο καλύψεων προστίθεται και η κάλυψη Ιδίων Ζημιών, προστατεύοντας το σκάφος, τις μηχανές και τον εξοπλισμό του κατά παντός κινδύνου. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των καλύψεων περιλαμβάνονται - ενδεικτικά και όχι περιοριστικά -η σύγκρουση, η πρόσκρουση, η βύθιση, η ανατροπή, οι ζημιές από κακοκαιρία, η κλοπή, η πειρατεία, η πυρκαγιά, οι κακόβουλες ενέργειες, κλπ. Οι καλύψεις αυτές παραμένουν σε ισχύ, τόσο την περίοδο κίνησης του σκάφους, όσο και την περίοδο ακινησίας του στην στεριά. Σε αυτές τις περιπτώσεις το συμβόλαιο προσαρμόζεται στα μέτρα του ασφαλισμένου για να καλύψει τις δικές του συγκεκριμένες ανάγκες με βάση τη χρήση που κάνει στο σκάφος του.

 

Στην τρίτη κατηγορία, στα σκάφη ιδιαίτερα υψηλής αξίας, η AIG δίνει τη δυνατότητα ασφάλισης μέσω του Private Client Group, με εξατομικευμένες λύσεις και  με καλύψεις και υπηρεσίες πέρα από τις συνηθισμένες της αγοράς. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι και η:

 

-Κατά παντός κινδύνου κάλυψη & παροχή πολλών συμπληρωματικών καλύψεων

 

-Ασφάλιση σε συμφωνημένες αξίες

 

-Δυνατότητα επανεκτίμησης υφιστάμενων αξιών κατά την ανανέωση

 

-Δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων αξιών και ορίων ευθύνης σε τοπικό επίπεδο

 

Με το σκάφος λοιπόν να είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά σας στοιχεία, με οικονομική και συναισθηματική αξία για εσάς, τι μέτρα θα λάβετε για να απολαύσετε το φετινό καλοκαίρι με ασφάλεια και σιγουριά;

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 13 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.