ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Munich Re: Οι προοπτικές της ανάπτυξης για την ασφαλιστική αγορά

14:12 - 24 Απρ 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Munich Re: Οι προοπτικές της ανάπτυξης για την ασφαλιστική αγορά
Aύξηση κατά 4,5% πρόκειται να σημειώσει ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κλάδος ετησίως κατά μέσο όρο (3% σε πραγματικούς όρους ή με βάση τον πληθωρισμό) στα επόμενα δύο χρόνια 2017-1018, σύμφωνα με την έκθεση της Munich Re.

Το εισόδημα από ασφάλιστρα ενδέχεται να αυξηθεί μόνο ονομαστικά στο τρέχον έτος, ενώ αναμένεται να υπάρξει ελαφρώς υψηλότερη πραγματική αύξηση της τάξης του 3% για το 2018.

 

Τα στατιστικά στοιχεία που εκδίδουν οι ασφαλιστές θα δείξουν πραγματική αύξηση 2,9% το 2017 και 3,1% το 2018, αναφέρει στην έκθεση της η Munich Re, σημειώνοντας ότι η αύξηση των ασφαλίστρων θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη του 2016 και θα «υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο ρυθμό ανάπτυξης του 2% τα τελευταία 10 χρόνια».

 

Η Munich Re αποδίδει τις προοπτικές ανάπτυξης στις καλύτερες οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ και σε πολλές αναδυόμενες αγορές, κατάσταση που θα αντισταθμίσει τους αρνητικούς παράγοντες όπως η μείωση της ανάπτυξης στην κινεζική αγορά.

 

Οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης. Κατά τη Munich Re τα πρωταρχικά ασφάλιστρα αναμένεται να είναι ίσα με εκείνα της Δυτικής Ευρώπης μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

«Οι οικονομίες πολλών αναδυόμενων αγορών, όπως η Βραζιλία αλλά και η Ρωσία, σημειώνουν σημαντική ανάκαμψη», δήλωσε ο Michael Menhart, επικεφαλής οικονομολόγος της Munich Re.

 

«Αυτό οδηγεί σε αυξημένη αύξηση των γενικών ασφαλειών. Στο μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανοποιημένου κόσμου – στην ευρωζώνη, τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία – η ζήτηση ενισχύθηκε από το σταθερό οικονομικό περιβάλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.