ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές ΕΧΙΝ με ΕΤΕ και ΤτΕ για την Εθνική Ασφαλιστική Κύριο

11:18 - 02 Νοε 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Επαφές ΕΧΙΝ με ΕΤΕ και ΤτΕ για την Εθνική Ασφαλιστική
Σε πολύ καλό κλίμα έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές μεταξύ των επικεφαλής του σχήματος της EXIN Group και της ηγεσίας της ΤτΕ και της ΕΤΕ.

Στην ατζέντα των επαφών ήταν ο συντονισμός για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταβίβασης του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα στην Exin Group,

«Οι συναντήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Εθνική πήγαν περίφημα» αναφέρουν πηγές της EXIN τονίζοντας ότι η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Όπως είναι γνωστό δύο ελληνοαμερικανοί και ένας Έλληνας επιχειρηματίας ήταν οι πρωταθλητές στον αγώνα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής με το σχήμα της EXIN. Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής, πρώην CEO της Calamos Asset Management, John Calamos, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «γκουρού των επενδύσεων», τον Παύλο Κανελλόπουλο, της οικογένειας Κανελλόπουλου της ΤΙΤΑΝ και το πρώην στέλεχος της Mizuho Securities, που πλέον έχει αναλάβει τη θέση του Calamos στα ηνία της Calamos Asset Management, John Koudounis.

Στο σχήμα συμμετέχει ο επονομαζόμενος «μαέστρος» των ασφαλίσεων, Mat Fairfield. Σημειώνεται ότι η επενδυτική Calamos Asset Management, δραστηριοποιείται από το 1977 και διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισ. δολάρια, ενώ το σχήμα της EXIN αναμένεται να διαθέσει 958 εκατ. ευρώ από τα 3 δισ. ευρώ που έχει συγκεντρώσει για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός είχε επαφές στο Σικάγο με τον κ. Calamos.

Οι κκ M. Fairfield και J. Koudounis βρέθηκαν την αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα ώστε να δουν από κοινού με τις ρυθμιστικές αρχές και τη διοίκηση της Εθνικής την πορεία του deal. Όπως προκύπτει από την πρόσφατη παρουσίαση για την έκδοση καλυμμένων ομολογιών της ΕΤΕ τα 958 εκατ του συνολικού  τιμήματος θα εγγραφούν στις χρήσεις του 2017 και 2018 (το μεγαλύτερο μέρος) οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Η EXIN Partners χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον δυναμικές εταιρείες με ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία, όπως επίσης και βαθιά τεχνογνωσία στην αγορά των ασφαλίσεων – αντασφαλίσεων. Διαθέτει επίσης και υψηλές δυνατότητες fintech (τεχνολογία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών).

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 02 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.