ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κινδυνεύει» το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής-Επανέρχεται στο προσκήνιο η Fosun Κύριο

11:10 - 07 Φεβ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
«Κινδυνεύει» το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής-Επανέρχεται στο προσκήνιο η Fosun
Δικαστική αγωγή κατά της EXIN Financial Services Holdings B.V. , της ολλανδικής εταιρείας holding της EXIN Group, κατέθεσαν σε δικαστήριο του Ιλινόι, οι John P. Calamos και John S. Koudounis. Οι δυο επιχειρηματικοί παράγοντες που συμμετέχουν μέσω της ΕΧΙΝ στο σχήμα που έχει προκριθεί για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητούν την άμεση αποπληρωμή ποσού άνω των 41 εκατ. δολαρίων, σε αρχικό κεφάλαιο συν τόκους, που τους χρωστά η EXIN. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το ποσό αυτό προκύπτει από μια σειρά δανειακών συμφωνιών, που έλξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Επιπλέον, με την αγωγή, ζητούν πλήρη αναφορά του πότε και πώς η EXIN χρησιμοποίησε τα κεφάλαια τα οποία της χορηγήθηκαν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει σταλεί στην EXIN επίσημη επιστολή παύσης και παραίτησης, με την οποία δίνονται οδηγίες στην EXIN να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της και από όλες της άλλες δημόσιες επικοινωνίες της οποιεσδήποτε αναφορές στον κ. Calamos, τον κ. Koudounis ή οποιαδήποτε σχετιζόμενη οντότητα και να παύσει την χρήση οποιουδήποτε ονόματός τους ή αναφοράς σε αυτούς, σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες της EXIN. 

Εκπρόσωπος της Calamos Family Partners δήλωσε πως «ενώ συνήθως δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές επενδύσεις, έχει καταστεί προφανές στον κ. Calamos και τον κ. Koudounis πως τα δικαιώματά τους ως πιστωτών δεν τιμούνται και, ως εκ τούτου, αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα ώστε να επιβάλουν αυτά τα δικαιώματα».

Επανέρχεται η Fosun

Στο περιθώριο των παραπάνω εξελίξεων, επανέρχεται στο προσκήνιο ενδιαφέρον της Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και πάλι έντονο ενδιαφέρον.

Ακούγεται, όμως, ότι δε θα μπει σε διαδικασία πλειοδοσίας σε αντίστοιχη διαδικασία με την προηγούμενη.

Η ΕΤΕ κρατά προσεκτική στάση και περιμένει. Η Fosun θεωρείται πως έχει την ρευστότητα για το deal.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 07 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.