ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Αποκλειστικές συζητήσεις με Fosun και Gongbao

20:09 - 25 Απρ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Αποκλειστικές συζητήσεις με Fosun και Gongbao
Την πραγματοποίηση αποκλειστικών συζητήσεων με τις κινεζικές Fosun και Gongbao, προκειμένου να επιλεγεί εξ αυτών ο προτιμητέος επενδυτής για την Εθνική Ασφαλιστική αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Με αυτήν την απόφαση πέρασε ουσιαστικά η γραμμή της Διοίκησης της Εθνικής, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητούσε την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εκτός εάν οι συζητήσεις με τις κινεζικές Fosun και Gongbao αποβούν ατελέσφορες.

Βέβαια, το σενάριο αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, καθώς η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη περάσει σε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις με τον κινεζικό κολοσσό Fosun για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η Fosun δείχνει να έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι της Gongbao, αφενός διότι έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο των ασφαλίσεων, αφετέρου διότι έχει τα κεφάλαια για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και κυρίως τη δυνατότητα να στηρίξει την Εθνική Ασφαλιστική, κάτω από όλες τις συνθήκες.

Στον αντίποδα, η Gongbao δεν διαθέτει το μέγεθος της Fosun και θα πρέπει να δανειστεί ή να προχωρήσει σε συμπράξεις για να προχωρήσει στην εξαγορά της ασφαλιστικής επιχείρησης, κάτι που ήδη έχει παραδεχθεί σε ερωτήματα των ασιατικών εποπτικών αρχών.

Θυμίζεται πως η σημερινή πραγματική αξία του 75% της εταιρείας που βρίσκεται προς πώληση διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, επίπεδα στα οποία αποτιμάται και στον ισολογισμό της Εθνικής Τράπεζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:16 - 25 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.