ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ποσοστό 10% η EBRD στην Εθνική Ασφαλιστική

15:30 - 06 Φεβ 2020 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Με ποσοστό 10% η EBRD στην Εθνική Ασφαλιστική
Στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αποκτώντας μειοψηφικό ποσοστό περίπου 10%, επενδύοντας σε συνεργασία με τον προτιμητέο επενδυτή.

Ο βασικός επενδυτής θα ανακηρυχθεί μέσω του διαγωνισμού πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στον οποίο η EBRD πρόκειται να συμμετέχει ως anchor investor.

Η συμμετοχή της EBRD εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία πώλησης, διευρύνοντας τις επιλογές για τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και βοηθώντας στην επίτευξη ικανοποιητικού τιμήματος, συνεπενδύοντας με τον προτιμητέο επενδυτή, που θα ανακηρυχθεί από τη διαδικασία.

Η παρουσία της EBRD προσδίδει πρόσθετο κύρος στον διαγωνισμό, καθώς συνεπενδύει σε εταιρείες με προοπτικές, που τηρούν τους αυστηρούς κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης. Παράλληλα, διευκολύνει χρηματοδοτικά την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, γεγονός που θεωρείται κρίσιμο για την Εθνική Ασφαλιστική, που αποτιμάται στο 1 δισ. ευρώ.

Στη διαδικασία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, συμμετέχουν επίσης το CVC Capital, ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Varde Partners, καθώς και ο κινεζικός όμιλος Fosun. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η EBRD διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 53 επενδύσεων στην Ελλάδα συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, με έμφαση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και σε εταιρείες των κλάδων της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού, της υγείας και του real estate.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.