ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Μέχρι την Παρασκευή η νέα πρόταση του CVC Κύριο

11:14 - 27 Αυγ 2020 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Μέχρι την Παρασκευή η νέα πρόταση του CVC
Με νέα πρόταση αναμένεται να επανέλθει για την Εθνική Ασφαλιστική το αμερικανικό fund CVC Capital Partners, πιθανότατα μέχρι και αύριο το απόγευμα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, το αμερικανικό fund είχε προσφέρει για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής 460 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είχε εγκριθεί από το συμβούλιο της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

Το αμερικανικό fund διατηρεί το ύψος του τιμήματος μεταξύ 440 και 460 εκατ. ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα, βασικός μέτοχος της εταιρείας είχε θέσει στόχο τα 500 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να έχουμε εξελίξεις πάνω στο deal το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, το σύνολο των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας, εξαιρουμένης της παραγωγής του προϊόντος εφάπαξ ασφαλίστρου, αυξήθηκε σε ποσοστό 4,8% έναντι του α’ εξαμήνου του 2019, διαμορφούμενο σε €276,5 εκ.

Συνυπολογίζοντας την παραγωγή του εν λόγω προϊόντος, το σύνολο των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων παρουσιάζει μείωση κατά 10,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, η οποία αποδίδεται κυρίως στις δυσλειτουργίες των τραπεζικών καταστημάτων.

Οι επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19, επίδρασαν αρνητικά και στην κερδοφορία της εταιρείας, με συνέπεια τα κέρδη προ φόρων κατά το α’ εξάμηνο του 2020 να ανέλθουν σε €17,5 εκ. έναντι 25,5 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, μείωση που οφείλεται  κυρίως στην περαιτέρω πτώση των επιτοκίων που χρησιμοποιούνται για την προεξόφληση των ασφαλιστικών αποθεμάτων.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 27 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.