ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της AXA από την Generali

19:40 - 31 Μαϊ 2021 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της AXA από την Generali
Η ΑΧΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (31/5) ότι ολοκληρώθηκε η πώληση στην Generali των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, έναντι συνολικού καθαρού τιμήματος 167 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Generali με τη σειρά της γνωστοποίησε αμέσως μετά την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε., μετά την διασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και την αρχή ανταγωνισμού. Η εξαγορά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, σημειώνεται και η έναρξη της 20ετούς αποκλειστικής συμφωνίας διανομής της Generali με την Alpha Bank.

Η συμφωνία είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη, καθώς η Generali γίνεται ηγετικός παράγοντας στην ελληνική αγορά, τόσο στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (#2) όσο και στον κλάδο ασφαλίσεων Υγείας (#3), αποκτώντας, παράλληλα, πρόσβαση σε ένα σημαντικό κανάλι bancassurance, σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:43 - 31 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.