ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλέπει έξοδο από το ΧΑ η Πειραιώς Leasing

12:08 - 11 Νοε 2008 | LEASING
Πλησιάζει και το τέλος της Πειραιώς Leasing στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά και την επιτυχή δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα αιτηθεί τη διαγραφή της εταιρείας από το ΧΑ.

Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς προς τους μετόχους της Πειραιώς Leasing προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 256.159 μετοχές, ήτοι ποσοστό 1,056% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Από την ημερομηνία ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων απέκτησε επίσης χρηματιστηριακά 1.942.928 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,008% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Ο Προτείνων, θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακά μέχρι το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, 23.458.193 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 96,692% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας καθώς και 300 δικαιώματα ψήφου από ενέχυρα που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,001%, ήτοι συνολικά 96,693% των δικαιωμάτων ψήφου.

Η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν εντός έξι εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ήτοι την 17 Νοεμβρίου 2008, με τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 2.20 του Πληροφοριακού Δελτίου. Το τίμημα θα καταβληθεί στους αποδεχόμενους μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις Δηλώσεις Αποδοχής τους, την 17 Νοεμβρίου 2008.

Ο Προτείνων μετά το πέρας της δημόσιας πρότασης έχει υπερβεί το 90% και ως εκ τούτου σκοπεύει εντός τριμήνου από τη λήξη της περιόδου αποδοχής να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμά του, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Εταιρείας θα είναι το ίδιο με αυτό που θα καταβληθεί στους μετόχους που αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση, δηλαδή 5,30 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και τελικά να αιτηθεί τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.