ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος ΑΕ: Επενδύει 250 εκ. στην Ελληνική Οικονομία, πλήρης έλεγχος στα ΟΚ Anytime Market

01:07 - 12 Δεκ 2012 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μαρινόπουλος ΑΕ: Επενδύει 250 εκ. στην Ελληνική Οικονομία, πλήρης έλεγχος στα ΟΚ Anytime Market
Με επενδυτικό πρόγραμμα, που ανέρχεται για την τριετία 2012 – 2014 σε περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, η Μαρινόπουλος A.E. επενδύει στην Ελληνική οικονομία, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους της την ενίσχυση της παρουσίας της, καθώς και των μεριδίων της στο οργανωμένο λιανεμπόριο, αλλά και την επέκταση του δικτύου της με νέα σημεία και νέα concepts καταστημάτων.

Τα ανωτέρω κεφάλαια κατά το ήμισυ θα διατεθούν για τους πελάτες με μειώσεις τιμών σε μία ευρεία γκάμα αγαθών καθημερινής ανάγκης, ενώ τα υπόλοιπα θα απορροφηθούν από το δίκτυο πωλήσεων.

ΟΚmarket


Επίσης, η Μαρινόπουλος Α.Ε. την περασμένη Παρασκευή συμφώνησε την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της OK Anytime Market A.E. από 34% σε 51%, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της εταιρείας. Η OK Anytime Market ελέγχει σήμερα 92 καταστήματα.

Έχοντας ήδη 50 χρόνια επιτυχούς δράσης στην εγχώρια αγορά, σημειώνουν στελέχη της Μαρινόπουλος Α.Ε., η εταιρία επιμένει επενδυτικά στην Ελληνική Οικονομία, θεωρώντας ότι το εμπόριο στην Ελλάδα συνεχίζει να προσφέρει προκλήσεις, καθώς και ευκαιρίες, σε όσους βασίζουν τη στρατηγική τους στην υγιή ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρινόπουλος A.E., Jerome Loubere, μιλώντας σε δημοσιογράφους παρουσιάζοντας τα πλάνα ανάπτυξης της τριετίας 2012 – 2014 τόνισε ότι στο διάστημα που ακολουθεί η εταιρεία θα προχωρήσει σε έντονη επενδυτική δράση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οι μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν το παράδειγμα και να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ενίσχυση/στήριξη του τόπου. Δέσμευσή της Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι να συνεχίσει υπεύθυνα την επιχειρηματική της ανάπτυξη πάντα με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων της, τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και με ήθος απέναντι στο Έλληνα καταναλωτή που την τιμά με την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια».

Το επενδυτικό πλάνο της Μαρινόπουλος A.E., προβλέπει την επέκταση του δικτύου πωλήσεων με νέα σημεία, ανακαινίσεις υφιστάμενων καταστημάτων, αλλά και την εισαγωγή βιοκλιματικών τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας, όπως ήδη γίνεται σε πολλά από τα καταστήματα της Μαρινόπουλος, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το σούπερ μάρκετ της Μήλου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία, που ελέγχει 761 καταστήματα (Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, Smile, OK Anytime Markets), έχει προχωρήσει στη ριζική ανακαίνιση – ανασχεδιασμό τριών hyper market Carrefour, που βρίσκονται στο Γέρακα, τον Άλιμο και στη Θεσσαλονίκη - όπου λειτουργεί το Carrefour Μακεδονία.marinopoulos

Το 2013 η Μαρινόπουλος A.E. θα εντείνει τη δραστηριότητά της προς την ίδια κατεύθυνση, με νέες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού σε 5 hyper market, και ειδικότερα στα Carrefour με έδρες στο Μαρούσι (εμπορικό κέντρο Avenue), στην Πέτρου Ράλλη, το Πασαλιμάνι, την Ευκαρπία και το Ηράκλειο Κρήτης. Συνολικά, η εταιρεία έχει προγραμματίσει ότι μέσα στην επόμενη τριετία στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και τα 16 Carrefour, ώστε το δίκτυο των hyper market να αλλάξει πλήρως όψη, αφομοιώνοντας όλες τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, αλλά και απαντώντας σε κάθε νέα ανάγκη του καταναλωτή.

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις έρχονται σε συνέχεια σειράς επενδυτικών πρωτοβουλιών του διαστήματος 2011 – 2012, κατά το οποίο η Μαρινόπουλος A.E. λειτούργησε 252 νέα καταστήματα και παρουσίασε τρία ανανεωμένα hyper market.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 12 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.