ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sprider: Κλείσιμο καταστημάτων σε Ελλάδα και Ν.Α.Ευρώπη για να "μαζευτεί" το κόστος

01:06 - 11 Ιαν 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Sprider: Κλείσιμο καταστημάτων σε Ελλάδα και Ν.Α.Ευρώπη για να "μαζευτεί" το κόστος
Ως ευκαιρία αναδιοργάνωσης δικαιολογεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Χατζηιωάννου την αίτηση για υπαγωγή της Sprider και της μητρικής Χατζηιωάννου στο άρθρο 99.

Πλέον, ο στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός μικρότερου σχήματος με λιγότερες ανάγκες κεφαλαίων κίνησης και η διατήρηση της λειτουργίας μόνο των καταστημάτων με ισχυρή κερδοφορία. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έως το τέλος Μαρτίου πρόκειται να κλείσουν συνολικά 20 καταστήματα, μειώνοντας το συνολικό αριθμό των καταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία (όπου ο όμιλος διατηρεί ακόμη δραστηριότητα) στα 55- 60.

 

Ηδη, αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, από τις αρχές του νέου έτους, μπήκαν νέα ''λουκέτα''. Σημειώνεται εδώ ότι στο πρόσφατο παρελθόν το δίκτυο των Sprider Stores αριθμούσε κατ' ανώτατο τα 110 καταστήματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ρουμανία- ο όμιλος πούλησε το καλοκαίρι τις δραστηριότητές του στη Ρουμανία- ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη βουλγαρική αγορά, δεδομένου ότι οι επιδόσεις του ομίλου στη γειτονική χώρα επίσης δεν είναι ικανοποιητικές.

 

Προς το παρόν, σε αυτή τη φάση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα επενδυτή, ενώ θα συνεχισθεί ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους από πλευράς της διοίκησης. Μόνο το τελευταίο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του εννεαμήνου 2012, οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 23%, ενώ υπολογίζεται ότι η συνολική μείωση του λειτουργικού κόστους σε σχέση με την περίοδο της λειτουργίας των προηγούμενων ετών και των 110 καταστημάτων διαμορφώνεται στα πέριξ του 50%.

 

Πάντως, το κλείσιμο των καταστημάτων, οι επαναδιαπραγματεύσεις των ενοικίων με τους ιδιοκτήτες, η πολιτική εκπτώσεων με τα δεκαήμερα προσφορών, αλλά και οι μειώσεις (δις) στους μισθούς των εργαζομένων δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για τον όμιλο, ο οποίος στο εννιάμηνο του 2012 είχε ζημίες μετά από φόρους στα 21,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Μείωση κατά 35,2% είχε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Χατζηιωάννου φθάνοντας στο εννεάμηνο του 2012 τα 68,3 εκατ. ευρώ έναντι 105,4 εκατ. ευρώ . την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

 

Σημειωτέον, ότι η διοίκηση του ομίλου έχει κατηγορηθεί για την πυρκαϊά στην Ανθούσα όπου ήταν οι αποθήκες του ομίλου, προκειμένου να εισπράξει την ασφάλεια...

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 11 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.