ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούρος: Στόχος να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά

01:07 - 13 Φεβ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Δούρος: Στόχος να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά
Συνέχιση περικοπών του κόστους, αλλά και επέκταση του δικτύου των καταστημάτων με νέα σημεία πώλησης, αποτελούν την στρατηγική που έχει χαράξει η εταιρεία ένδυσης Δούρος για το 2013. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θόδωρο Δούρο, άμεση προτεραιότητά της διοίκησης είναι να συνεχίσουν οι διαδικασίες περικοπής του κόστους όπου αυτό είναι εφικτό. Και εξηγεί μέχρι τον Ιούλιο πρόκειται να μεταφερθεί το κατάστημα της εταιρείας στα Γιάννενα σε νέο σημείο με πολύ χαμηλότερο μίσθωμα. Κάτι που έχει γίνει σε αρκετά σημεία του δικτύου, όπως τελευταίως συνέβη στα Χανιά. Είναι αδιανόητο, κατά τον ίδιο, τέτοιες εποχές που μαστίζονται όλοι οι κλάδοι, κάποιοι ιδιοκτήτες να συνεχίζουν να ζητούν υπέρογκα ποσά για μίσθωμα. Οπως μας αποκάλυψε σχεδόν στο σύνολο των καταστημάτων Δούρος έχει πετύχει μείωση μισθώματος από 25% μέχρι και 65%.

Σήμερα κατά τον ίδιο το δίκτυο της αλυσίδας περιλαμβάνει 25 καταστήματα, βασικό γνώρισμα των οποίων είναι οι πολύ χαμηλότερες τιμές τους σε ποσοστό έως και 20%. Αυτό, όπως μας λέει επετεύχθη από τη στιγμή που η εταιρεία αποφάσισε να απενεργοποιήσει τα καταστήματα με είδη stock, μεταφέροντας το σχετικό εμπόρευμα στα υπόλοιπα καταστήματα. Γεγονός που συμπίεσε προς τα κάτω τις τιμές. Σχετικά με την επέκταση του δικτύου, όπως μας αποκάλυψε ο Θόδωρος Δούρος υπάρχουν πλάνα προκειμένου να εγκαινιαστούν πέντε νέα σημεία. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αναπτυξιακές κινήσεις θα γίνουν πολύ προσεκτικά και θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στα δεδομένα της αγοράς.

Οσον αφορά το εξωτερικό η εταιρεία θα εξακολουθήσει να διατηρεί την παρουσία που έχει αναπτύξει και συγκεκριμένα στη Πράγα, την Κύπρο, την Αρμενία και την Μέση Ανατολή. Επί του παρόντος δεν υπάρχει πλάνο για νέα σημεία, καθώς προτεραιότητα του Θ. Δώρου, όπως μας εξήγησε είναι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:20 - 13 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.