ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και οι Γερμανοί... θέλουν τον Ελληνά τους!

01:01 - 25 Φεβ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
"Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά". Αυτό θυμήθηκαν όσοι άκουσαν ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της Αldi Hellas, o Kωσταντίνος Ρόζος ανέλαβε μέλος στο Δ.Σ. της Praktiker International, αποτελώντας το δεξί χέρι του προέδρου Armin Βurger.

Πληροφορίες λένε ότι ο Κ. Ρόζος είναι ο άνθρωπος που θα αναδιοργανώσει τον όμιλο συνολικά δίνοντας τονωτικές  ενέσεις στα έσοδά του. Και μπορεί το Praktiker να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα ως ένας από τους μεγαλύτερους λιανεμπορικούς κολοσσούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει και προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Τουρκίας, όπου εκεί η αλυσίδα με 9 καταστήματα χρεωκόπησε.

Έγιναν προσπάθειες για την πώλησή της αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επιβάρυνε την μητρική με ζημιές 11 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται λένε ότι ο πολυεθνικός κολοσσός σκέφτεται να πουλήσει και άλλες θυγατρικές του, όπως στην Ουκρανία ή το Λουξεμβούργο. Μολονότι οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν έχουν πρόβλημα, το αντίθετο, ωστόσο, η πώλησή τους θα δώσει κέρδη στην μητρική που τόσο πολύ τα χρειάζεται καθώς είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο.

Εν τω μεταξύ, σοβαρές σκέψεις γίνονται στα ενδότερα του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να μετονομαστούν τα Praktiker σε Max Bahr. Είναι το άλλο σήμα που διαχειρίζεται ο όμιλος και το οποίο σε αντίθεση με το Praktiker, που δείχνει σε κάποιες χώρες σημάδια κόπωσης, το Max Bahr  αναπτύσσεται δυναμικά. Είναι ένα σχέδιο που συζητιέται, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποφασιστεί τίποτα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 25 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.