ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος Α.Ε.: Εξαγορά 23 καταστημάτων στην Αλβανία

13:19 - 27 Μαρ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Την αλβανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Euromax με 23 καταστήματα, 17 από τα εξαγόρασε ο όμιλος Μαρινόπουλος από την εταιρία Balfin κατοχυρώνοντας ηγετική θέση στη γειτονική χώρα, αλλά και τα Βαλκάνια συνολικά.

Πρόκειται για συμφωνία η οποία εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική επέκτασής της στο σύνολο της Βαλκανικής αγοράς. Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των τοπικών αρχών Ανταγωνισμού.

 

Πλέον, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ελέγχει στα Βαλκάνια περί τα 860 καταστήματα, εκ των οποίων τα 800 λειτουργούν στην Ελλάδα, τα 16 στην Κύπρο, τα 24 στην Αλβανία (λειτουργούσε ήδη ένα πριν την εξαγορά της Euromax), τα 17 στη Βουλγαρία, ενώ παρουσία με ένα κατάστημα διαθέτει και στα Σκόπια.

 

Το δίκτυο της Μαρινόπουλος, στην Αλβανία, που συνολικά έχει έκταση 19.521 τ.μ., περιλαμβάνει 17 καταστήματα στα Τίρανα, 2 στη Δυρράχιο, 2 στη Φίερι, 1 κατάστημα στη Βλόρα, 1 στο Ελμπασάν, και 1 υπερμάρκετ που ήδη λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο TEG, στα Τίρανα. Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της εταιρίας Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.

 

Σημειώνεται ότι από την αγορά της Αλβανίας απεχώρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς ο όμιλος Delhaize, πουλώντας την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Euromax στην εταιρεία Balfin.

 

Τα σχέδια περαιτέρω επέκτασης στην ΝΑ Ευρώπη

 

Όπως έχει ανακοινώσει ήδη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς στα σχέδια της ελληνικής αλυσίδας Μαρινόπουλος είναι και η περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Ν.Α. Ευρώπη, πέρα από τη συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα, που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει περαιτέρω την παρουσία του στην αγορά της Βουλγαρίας ενώ είναι έτοιμος να εισέλθει και στην αγορά της Σερβίας.

 

Συγκεκριμένα ο ελληνικός λιανεμπορικός όμιλος πρόκειται να εγκαινιάσει δύο ακόμη καταστήματα στη Βουλγαρία ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό του δικτύου του στα 19 καταστήματα από 17 που έχει σήμερα, ενώ μέσα στο 2014 πρόκειται να εισέλθει και στην αγορά της Σερβίας.

 

Σε ότι αφορά στην αγορά της Κύπρου, ο όμιλος Μαρινόπουλου έχει διασφαλίσει την συνεχή παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για επάρκεια βασικών προϊόντων και για συνεχή από την Ελλάδα τροφοδοσία ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.

H πορεία της Carrefour στην κυπριακή αγορά ξεκίνησε το 2004 και σήμερα απασχολεί 1.100 άτομα. Το δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει σήμερα 16 καταστήματα (7 hypermarket Carrefour, 4 καταστήματα Carrefour Express και 5 καταστήματα Carrefour Market σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.