ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται τα σενάρια για πρόταση εξαγοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος προς τον Βερόπουλο

00:05 - 05 Απρ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Συνεχίζονται τα σενάρια για πρόταση εξαγοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος προς τον Βερόπουλο
Πάνε κι έρχονται οι φήμες που θέλουν τη διοίκηση της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος να έχει κάνει πρόταση εξαγοράς στην αλυσίδα Βερόπουλος.
Γεγονός στο οποίο συνέβαλε και μία πρόσφατη δήλωση του Κ. Μαχαίρα της ΑΒ Βασιλόπουλος ότι ο στόχος είναι ο άμεσος διπλασιασμός του δικτύου της αλυσίδας.
 
Με σημερινά στοιχεία , η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ελέγχει 270 καταστήματα και η αλυσίδα Βερόπουλος 233 σημεία πώλησης.
 
Φήμες που, όμως κανένας από τα δύο μέρη δεν επιβεβαιώνει, ενώ ειδικότερα η πλευρά Βερόπουλου έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει ότι η εταιρία δεν πουλιέται. 
 
Από την άλλη βεβαίως υπάρχει και ένα ρητό που λέει όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Η αγορά εδώ και καιρό γνωρίζει ότι η αλυσίδα Βερόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Εξαιτίας αυτού, αναφέρουν πηγές, πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της αλυσίδας Νίκος Βερόπουλος είχε καλέσει 50 προμηθευτές -οι οποίοι του πραγματοποιούν το 80% του τζίρου του περίπου και μεταξύ των οποίων ήταν η Μιsco, η Δέλτα, η Μινέρβα, ο Καραμολέγκος, η ΜΕΓΑ- από τους οποίους ζήτησε αφενός να του δώσουν πίστωση χρόνου ως προς την αποπληρωμής τους και αφετέρου κάποια προϊόντα τους να του τα δίνουν με αρκετά χαμηλότερες τιμές, έτσι ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει και μία ελκυστική πολιτική υπέρ του καταναλωτή. 
 
Ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχει η παραπάνω φημολογία, όλα δείχνουν ότι ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου μπαίνει σε νέα φάση ραγδαίων εξελίξεων, η βασική τάση των οποίων θα είναι η περαιτερω συσπείρωση δυνάμεων ακόμη και αν αυτή αφορά τους πρωταγωνιστές.
 
Διαβάστε επίσης:
 
Τελευταία τροποποίηση στις 07:41 - 05 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.