ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά ανάπτυξης η Brooks Brothers

16:40 - 12 Απρ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Σε τροχιά ανάπτυξης η Brooks Brothers
Αύξηση 24% στις πωλήσεις το 2012.

Η BROOKS BROTHERS ανήκει στις επιχειρήσεις ένδυσης που εν μέσω οικονομικής κρίσης επιμένουν αναπτυξιακά. Παρά την ιδιαίτερη πίεση που δέχεται ο κλάδος της ένδυσης, η Brooks Brothers αυξάνει το μερίδιό της στην αγορά.

 

Οι πωλήσεις

 

Ο κύκλος εργασιών το έτος 2012 παρουσίασε ικανοποιητική αύξηση της τάξης του 24% και ανήλθε σε 4.400.000 ευρώ έναντι 3.500.000 ευρώ το 2011. (την ίδια χρονική περίοδο, ο κλάδος ένδυσης παρουσίασε μείωση άνω του 20%).

 

Μεικτά κέρδη

 

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν σε 50% το 2012 από 49% που ήταν το 2011, ήτοι σε 2.200.000 ευρώ, έναντι 1.700.000 ευρώ το 2011.

Λειτουργικά κέρδη (EBITDA)

 

Η εταιρία επέτυχε λειτουργικά Κέρδη έναντι λειτουργικών Ζημιών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, παρουσίασε αύξηση 126%, φτάνοντας σε κέρδη 88.000 ευρώ, έναντι ζημιων –333.000 ευρώ το 2011.

 

Κέρδη προ φόρων (EBT)

 

Τα κέρδη προ φόρων( ΕΒΤ) παρουσιάζονται αρνητικά( -411.000 ευρώ) λόγω των μεγάλων αποσβέσεων, έχοντας όμως σημειώσει σημαντική βελτίωση 43% (- 711.000 ευρώ) σε σχέση με το 2011.

 

Επενδύσεις - Δίκτυο Διανομής (2008-2012)


Η εταιρία στα 4 χρόνια λειτουργίας έχει συνολικά επενδύσει το ποσό των 2.460.000 ευρώ, έχοντας δημιουργήσει παράλληλα 56 νέες θέσεις εργασίας. Έχει αναπτύξει έως σήμερα ένα δίκτυο διανομής που αποτελείται από 2 καταστήματα BROOKS BROTHERS στην Αττική (στην οδό Σταδίου & Αμερικής στο City Link, και στο Εμπορικό Κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι ) και 3 shop in shop εντός των πολυκαταστημάτων ATTICA (Αθήνα, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη), καθώς και ένα κατάστημα outlet στο McArthurGlen στα Σπάτα.

 

 

Πωλήσεις 1ου τριμήνου 2013 - Ανάπτυξη

 

Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντίνο Τσουβελεκάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της LT APPAREL A.E.(η εταιρία που διανέμει τα προϊόντα Brooks Brothers) «Οι πωλήσεις του 1ου 3μήνου (ΙΑΝ.-ΜΑΡ.) του 2013, κατέγραψαν αύξηση 27% σε σχέση με τις πωλήσεις της αντίστοιχης περσινής περιόδου, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κλάδος της ένδυσης για το ίδιο ακριβώς διάστημα, συνεχίζει να καταγράφει μείωση.

 

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι ο έλληνας καταναλωτής έχει αγκαλιάσει το προϊόν, αποδεικνύοντας ότι σε περιόδους ύφεσης τα ισχυρά Brands, που συνδυάζουν την εξαιρετική ποιότητα με την καλή τιμή, κατακτούν έδαφος και κερδίζουν μερίδιο αγοράς.

 

Για τους παραπάνω λόγους, η εταιρία προγραμματίζει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και επέκταση του Δικτύου με νέα καταστήματα. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για συνεργασίες Franchise, καθώς και για συνεργασιες με επιλεγμένα καταστήματα χονδρικής πώλησης καλύπτοντας γεωγραφικά τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Λάρισα, και άλλες. Παράλληλα, η εταιρία εξετάζει για το 2014, την προώθηση του brand στο εξωτερικό, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων όπου κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα προώθησής του».

 

Λίγα λόγια για την BROOKS BROTHERS


Με έτος ίδρυσης το 1818 στην Αμερική, και έχοντας διανύσει δύο σχεδόν αιώνες ιστορίας, η BROOKS BROTHERS παραμένει στην κορυφή με τις διαχρονικές συλλογές της που περιλαμβάνουν τα περίφημα για τη μοναδική τους ραφή και την αξεπέραστη ποιότητά τους κοστούμια, τα αυθεντικά navy blazer- σήμα «κατατεθέν» της Brooks Brothers - αλλά και τα εξαιρετικά non-iron πουκάμισα και τις μεταξωτές stain-resistant γραβάτες. Έχει καταστεί συνώνυμο της καινοτομίας συνδυάζοντας την προσιτή τιμή με την μοναδική, ανυπέρβλητη ποιότητα στην ανδρική κλασική ένδυση.


Η BROOKS BROTHERS έντυσε και συνεχίζει να ντύνει έως σήμερα τα πιο διάσημα σύμβολα κομψότητας, μεγάλες προσωπικότητες που καθόρισαν την εποχή τους, αλλά και σύγχρονους άνδρες που γράφουν την ιστορία σήμερα.


Ρούχα της Brooks Brothers επιλέγουν οι πιο καλοντυμένοι άντρες όλων των εποχών. Διάσημοι αστέρες του κινηματογράφου από τον Cary Grant και τον Clark Gamble έως τον George Clooney και τον Leonardo Di Caprio, επιχειρηματίες, όπως ο Gianni Agnelli, και ο J.P.Morgan, αλλά και 38 από τους 44 προέδρους των ΗΠΑ, ανάμεσα τους o J.F. Kennedy καθώς και ο σημερινός πρόεδρος Barack Obama, προτιμούσαν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Brooks Brothers για την απαράμιλλη ποιότητα των υφασμάτων και την προσεγμένη λεπτομέρεια της ραφής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.