ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μενέλαος Μπουφίδης στο «R»: Ο όμιλος Μασούτης προχώρα στο άνοιγμα νέων καταστημάτων

00:01 - 26 Ιουν 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μενέλαος Μπουφίδης στο «R»: Ο όμιλος Μασούτης προχώρα στο άνοιγμα νέων καταστημάτων
Η επέκταση του δικτύου με νέα σημεία πώλησης αποτελεί το Α και το Ω της στρατηγικής του ομίλου Μασούτη, μας λέει αποκλειστικά ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Μενέλαος Μπουφίδης.
 Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο ίδιος, την Παρασκευή πρόκειται να εγκαινιαστεί ένα νέο σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη και έπονται άλλα δύο το προσεχές διάστημα. Υπάρχουν, κατά τον Μενέλαο Μπουφίδη, αρκετές συζητήσεις με ιδιοκτήτες ακινήτων που μας ενδιαφέρουν αλλά ακόμη δεν τα έχουμε μισθώσει. Σημειώνεται ότι σήμερα στον όμιλο ανήκουν 243 σημεία πώλησης, εκ των οποίων τα 19 καταστήματα ασχολούνται με την χονδρική και τα υπόλοιπα είναι σούπερ μάρκετ. 
 
masoutis
 
Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση ανταγωνιστή να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του cash & carry η άποψη του Μενέλαου Μπουφίδη είναι ότι πλέον τα περιθώρια ανάπτυξης στην συγκεκριμένη αγορά είναι μικρά και αυτό διότι οι βασικοί πελάτες των καταστημάτων που είναι ως επί το πλείστον τα mini market έχουν πληγεί με πολλά από αυτά να έχουν βάλει λουκέτο. 
 
Σε οικονομικό επίπεδο το φετινό εξάμηνο δείχνει τουλάχιστον από πλευράς πωλήσεων οριακή άνοδο έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Το 2012 ο τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στα 734 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων καθαρά κέρδη στα 15,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το ποσοστό του cash & carry επί των συνολικών πωλήσεων ανήλθε στο 11%.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.