ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μαχαίρας στο "R": Ο Βασιλόπουλος δαπανά φέτος 14 εκατ. ευρώ για να ρίξει τις τιμές

02:49 - 05 Ιουλ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κ. Μαχαίρας στο "R": Ο Βασιλόπουλος δαπανά φέτος 14 εκατ. ευρώ για να ρίξει τις τιμές
Όσα δαπάνησε την προηγούμενη διετία, θα δαπανήσει φέτος η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος προκειμένου να μειώσει τις τιμές.

Αυτό δήλωσε στο "R" ο Κ. Μαχαίρας Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη διετία 2011-2012 οι τιμές των προϊόντων πριμοδοτήθηκαν με κονδύλια της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά τα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί φέτος το σχετικό κονδύλι.

Όπως ο ίδιος μας ανέφερε οι προωθητικές ενέργειες -κυρίως μέσω εκπτώσεων- θα κυριαρχήσουν και τη φετινή περίοδο, καθώς ο καταναλωτής λόγω των συμπιεσμένων οικονομικά δυνατοτήτων του αναζητά αγορές με άμεσο οικονομικό όφελος. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, δωρεάν προϊόν ή προϊόν που συνοδεύεται με κάποιο πρακτικό δώρο δεν προσελκύουν πλέον τον Έλληνα καταναλωτή.

Ενδεικτικό αυτού, αλλά και των καινούργιων καταναλωτικών τάσεων που πλέον κυριαρχούν, είναι ότι στο συνολικό μέγεθος της αγοράς που εκτιμάται περί τα 9 δισ. ευρώ, οι προωθητικές ενέργειες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30%,των συνολικών πωλήσεων όταν πριν από μία τριετία περίπου δεν ξεπερνούσαν το 12%.

av vasilopoulos709

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 07:56 - 05 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.