ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορρές: Αίτηση για εισαγωγή στο ΧΑ

17:28 - 09 Οκτ 2006 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία Μικρής & Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αιτείται η διοίκηση της εταιρείας Κορρές, μέσω της έκδοσης 1.600.000 νέων μετοχών, εκ των οποίων 75.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση.

Σύμβουλος έκδοσης είναι η Π&K ΑΕΠΕΥ, ενώ Κύριος Ανάδοχος είναι η Alpha Bank.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο & Δ/νοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Γιώργο Κορρέ, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την κεφαλαιαγορά θα κατευθυνθούν κυρίως στους παρακάτω άξονες :

    · Ανάπτυξη πωλήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της στήριξης του δικτύου πωλήσεων και της διαφημιστικής προώθησης των προϊόντων, τόσο στο εξωτερικό, με προτεραιότητα στις ώριμες και απαιτητικές αγορές, όσο και στην Ελλάδα.

    · Λανσάρισμα νέας μάρκας με την επωνυμία Kings & Queens εντός του α’ εξαμήνου του 2007. Η νέα μάρκα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να απευθυνθεί σε κανάλια ευρύτερης διανομής, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

    · Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων, νέων προϊοντικών κατηγοριών, νέων καινοτομικών μεθόδων παραγωγής (εκχυλίσεις από βότανα, λοιπά σκευάσματα), αξιοποίηση ιδιοτήτων ενδημικών βοτάνων της Ελληνικής Χλωρίδας.

    · Ενίσχυση Παραγωγικών Διαδικασιών / Υποδομών που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή του βιομηχανοστασίου της στα Οινόφυτα, την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την αναβάθμιση της μηχανογραφικής της υποδομής.

    Ο Κύκλος Εργασιών έφθασε το 2005 τα 17,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (E.B.I.T.D.A.), όσο και τα Καθαρά Κέρδη προ Φόρων (E.B.T.) έφθασαν το 2005 τα 3,2 εκ. και τα 2,0 εκ. ευρώ αντίστοιχα.

    Στην αύξηση των μεγεθών της έχει συμβάλει σημαντικά και η ανάπτυξη των εξαγωγών, οι οποίες το 2005 ανήλθαν περίπου στο 20% του κύκλου εργασιών της. Ήδη, η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, στην Ευρώπη σε Βρετανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Φινλανδία, Ρωσία, στη Μέση Ανατολή, ενώ στην Ασία ήδη βρίσκεται σε Ιαπωνία, Κορέα, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.