ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πάνω κάτω έρχονται στο χώρο του λιανεμπορίου

00:04 - 04 Σεπ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Τα πάνω κάτω έρχονται στο χώρο του λιανεμπορίου
Σε αναβρασμό βρίσκεται το σύνολο του οργανωμένου λιανεμπορίου με τις φήμες περί εξαγορών και συγχωνεύσεων να πηγαίνουν και να έρχονται.

Ξεκινώντας από τις μικρές αλυσίδες, η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η συνέχιση στις πωλήσεις των καταστημάτων από την εταιρεία Γαληνός Λαουτάρης. Φήμες υποστηρίζουν ότι η τελευταία στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης που έχει χαράξει μετά την μεταβίβαση -πώληση καταστημάτων της στην αλυσίδα Market In και ΑΝΕΔΗΚ ετοιμάζεται να δώσει τα χέρια και με τον όμιλο Παντελιάδη (Μετρό). Ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται για κάποια καταστήματα της εταιρείας.

Στο "κόκκινο" οι μικρομεσαίες αλυσίδες

Πηγές της αγοράς τονίζουν ότι στο σύνολό τους όλες οι μικρομεσαίες αλυσίδες - μέχρι και 20 καταστήματα- βρίσκονται στο "κόκκινο" λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων της αγοράς με βασικότερα αφενός την ανύπαρκτη πια αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών και αφετέρου την ασφυκτική πίεση των προμηθευτών να πληρώνονται μετρητοίς ¨ξορκίζοντας" με αυτό τον τρόπο τον κίνδυνο των επισφαλειών.

Τα σχέδια του Σκλαβενίτη

Όσον αφορά τις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες το πιο καυτό αλλά ακόμη αναπάντητο ερώτημα αφορά το μελλοντικό σχεδιασμό της λιανεμπορικής αλυσίδας Σκλαβενίτη που σε αντίθεση με το παρελθόν δείχνει πιο επιθετικός, όπως επιβεβαιώνει και η απόκτηση μέρους της ανταγωνίστριας δύναμης στον κλάδο εταιρείας Δούκας. Με ερωτηματικό παραμένει και η φήμη που θέλει την αλυσίδα Σκλαβενίτη να συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας της με την ΜΑΚRO, διαρροές υποστηρίζουν ότι στόχος της πολυεθνικής είναι να δραστηριοποιηθεί στην λιανική. Κάτι που μπορεί να μην ισχύει στην Ελλάδα αλλά εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

sklavenitis 535

Κινητικότητα στον ΑΒ Βασιλόπουλο

Κινητικότητα εμφανίζεται και στα ενδότερα του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλου, στόχος του οποίου είναι ο διπλασιασμός των καταστημάτων που διαχειρίζεται. Πλάνο που κυοφορεί εξελίξεις, ενώ έχουν φουντώσει οι φήμες που τον θέλουν να συζητά με δυνάμεις του ανταγωνισμού εξετάζοντας την πιθανότητα εξαγοράς τους.

ab basilopoulos709

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.