ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος ο Φωκάς και στο Βόλο

12:28 - 24 Οκτ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Τέλος ο Φωκάς και στο Βόλο
Μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας το κατάστημα Fokas στην οδό Ερμού με Σπυρίδη στο Βόλο αποτελεί πια παρελθόν.

Το κατάστημα σφραγίστηκε την Τρίτη παρουσία δικαστικών επιμελητών ενώ το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στους εργαζομένους.

Το κλίμα στο Foka το τελευταίο διάστημα ήταν τεταμένο, με τα οικονομικά χρέη να γίνονται θηλιά.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου είναι η εξής:"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, καταγγέλλει και καταδικάζει την αιφνιδιαστική ενέργεια της Εταιρείας «ΦΩΚΑΣ», να προχωρήσει, μετά το σφράγισμα του καταστήματός της στη Θεσσαλονίκη, σε ανάλογη κίνηση και στο Βόλο, πετώντας ουσιαστικά στον δρόμο τους εργαζόμενους, τους οποίους επί μήνες έχει απλήρωτους! Αναμφίβολα η εταιρεία βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της και κανείς δεν ξέρει μετά βεβαιότητας το μέλλον".

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών απορρίφθηκε από το Δικαστήριο η αίτηση της «Φωκάς», για προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης σε σχέση με το ακίνητο της Τσιμισκή 48-50, ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας.

fokas volos640i

Η δικαστής απέρριψε το αίτημα και ως προς τα δύο σκέλη του, δηλαδή και ως προς την παρεμπόδιση της εξέλιξης της διαδικασίας δημοπρασίας για το ακίνητο, που έχει εκκινήσει η Μονή και, ως προς την προσωρινή επανεγκατάσταση της «Φωκάς» στο κτήριο που μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στέγαζε το κεντρικό της πολυκατάστημα.

Για τη «Φωκάς» η απόφαση αυτή είναι, δίχως υπερβολή, ισχυρότατο πλήγμα καθώς η μη επαναλειτουργία του κεντρικού της καταστήματος, ισοδυναμεί σχεδόν με χαριστική βολή για την εταιρεία η οποία πια δείχνει να χάνει τις όποιες ελπίδες επιβίωσης είχε δημιουργήσει το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης στο πλαίσιο του άρθρου 99.

fokas613 241043

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 24 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.