ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Χατζηδάκης: "Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της Lidl Ελλάς"

21:51 - 13 Φεβ 2014 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κ. Χατζηδάκης: "Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της Lidl Ελλάς"
Ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα αποτελεί η επένδυση της Lidl Ελλάς ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης εγκαινιάζοντας πριν από λίγο το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η επένδυση της εταιρείας τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα είναι τριπλά σημαντική καθώς στηρίζει την απασχόληση και τις εξαγωγές, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το σημαντικότερο κέντρο logistics στη ΝΑ Ευρώπη και επίσης αποτελεί ψήψο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμα ότι το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής, αποτελεί μαζί με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας.

 

Ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του τόνισε ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται η ελληνική οικονομία καθίσταται ανταγωνιστική και φιλικότερη προς τις επενδύσεις. Όπως ανέφερε "οι προσπάθειες των Ελλήνων αρχίζουν να πιάνουν τόπο. Επενδύσεις σαν τη σημερινή με μια σειρά από άλλες εξελίξεις στην πραγματική οικονομία της χώρας επιβεβαιώνουν ότι το 2014 θα είναι πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια κρίσης".

lidlhellas130214

"Είμαστε εδώ για να μείνουμε" τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Lidl Ελλάς Γκέοργκ Κροέλλ. "Εμπιστευόμαστε τη χώρα και το λαό της και οι επενδύσεις μας αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη μας". Όπως ανέφερε ο κ. Κροέλλ, η εταιρεία ενισχύει και προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και στηρίζει τις εξαγωγικές δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών.

 

Το υπερσύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής, 50.000 τμ, συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του αποθηκευτικού δικτύου της επιχείρησης στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των κέντρων διανομής στα πέντε. Από τις νέες εγκαταστάσεις θα εφοδιάζονται περισσότερα από 60 καταστήματα στην Αττική και σε νησιά του Αιγαίου με όλη την γκάμα των προϊόντων της εταιρείας.

 

Η Lidl Hellas, όπως αναφέρθηκε, στηρίζει με τη 17χρονη πορεία της την εγχώρια αγορά, στην οποία έχει επενδύσει συνολικά περισσότερο από 1,2 δισ. ευρώ. Με ετήσιες επενδύσεις άνω των 130 εκατ. ευρώ, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και επέκταση των αποθηκευτικών και Logistics υποδομών της. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζονται και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.

 

Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία μεγάλων αποθηκευτικών συγκροτημάτων στις περιοχές της Θήβας, Πάτρας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, η Lidl προχωρά στη λειτουργία ενός νέου αποθηκευτικού συγκροτήματος, διασφαλίζοντας έτσι την ανταπόκριση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της, ειδικότερα στη διάθεση φρέσκων προϊόντων.

lidlhell130214

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας συνεχίζεται, με την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη, το οποίο με μέγεθος 60.000 τ.μ., θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αποθηκευτική εγκατάσταση της Lidl σε όλη την Ευρώπη.

 

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη, ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς Γκέοργκ Κροέλλ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου τον οποίο και ενημέρωσε για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 130 εκατ. ευρώ για το 2014.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.