ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

K. Λαμπρόπουλος: Τα Αττικά Πολυκαταστήματα πηγαίνουν κόντρα στην κρίση

07:30 - 02 Ιουν 2015 | ΕΜΠΟΡΙΟ
K. Λαμπρόπουλος: Τα Αττικά Πολυκαταστήματα πηγαίνουν κόντρα στην κρίση
Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο πεντάμηνο για τα πολυκαταστήματα της Αττικά Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, αντιπρόεδρο και διευθύνoντα σύμβουλο στην εταιρεία, επιβεβαιώνοντας ότι η τάση των καταναλωτών είναι να προτιμούν πια περισσότερο τα εμπορικά κέντρα, λόγω του ότι εκεί μπορούν να βρουν ποικιλία τιμών αλλά και εμπορευμάτων.

Με τα έως τώρα στοιχεία, όπως επεσήμανε ο ίδιος στο "R" το Αttica στο Σύνταγμα έδειξε άνοδο πωλήσεων της τάξεως του 14% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ με 13% άνοδο στο τζίρο έκλεισε και το Attica στο Golden Hall. Tη μικρότερη άνοδο στις πωλήσεις του και συγκεκριμένα 3% πέτυχε το πολυκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Το θετικό κατά τον ίδιο, είναι ότι τα πολυκαταστήματα αντιστέκονται στην κρίση και αυτό όπως προβλέπει δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον, καθώς πλέον ο καταναλωτής θέλει σε έναν συγκεντρωμένο χώρο να πραγματοποιήσει τις αγορές του και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί.

Σημειώνεται ότι το 2014  έκλεισε με θετικές επιδόσεις για όλα τα πολυκαταστήματα του δικτύου και με τον συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα να ανέρχεται σε 140,73 εκατ. ευρώ από 123,6 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

Επίσης η οικονομική χρήση 2014 έκλεισε με προ φόρων κέρδη 11 εκατ. ευρώ για την Αττικά Πολυκαταστήματα που συνεχίζει να αναπτύσσεται χωρίς δανεισμό, με ίδια κεφάλαια, διατηρώντας παράλληλα τα επίπεδα καθαρής ρευστότητας στα 30-40 εκατ. ευρώ.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:19 - 01 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.