ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελληνική γραφειοκρατία μπλοκάρει της εξαγωγές

11:14 - 07 Ιουλ 2015 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Η Ελληνική γραφειοκρατία μπλοκάρει της εξαγωγές
Η ελληνική γραφειοκρατία μπλοκάρει επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν προϊόντα στην Ιαπωνία σύμφωνα με αναφορά του ελληνικού γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Ιαπωνία.

"Για τις δυνατότητες εξαγωγής ελληνικών προϊόντων, σας έχουμε αποστείλει αναλυτικές πληροφορίες με το ΑΠΦ.100/ΑΣ10/16-1-2015 έγγραφό μας. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έγκριση εισαγωγής προϊόντων χοιρινού κρέατος μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος της εταιρείας Creta Farms. Την διαδικασία κωλυσιεργεί το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο, καθώς δεν επιστρέφει συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο που υπέβαλε η ιαπωνική πλευρά ήδη από τα τέλη 2014. Ανάλογα ισχύουν και για άλλη ελληνική εταιρεία που θέλει να εξάγει προϊόντα κρέατος αγριόχοιρου". επισημαίνεται στην ανφορά.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι μολονότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία σημαντική πηγή εσόδων για τις ελληνικές εταιρείες δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις από την ελληνική κυβέρνηση.  

Συγκεκριμένα για να επιτραπούν οι εισαγωγές στην Ιαπωνία απαιτούνται τα εξής:

α) η εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγωγής συγκεκριμένου προϊόντος από ελληνική εταιρεία

β) η σύναψη διακρατικού πρωτοκόλλου μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων Γεωργίας μετά από την αποστολή ερωτηματολογίου από την ιαπωνική πλευρά και την συμπλήρωσή του από την ελληνική

γ) η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της ελληνικής εταιρείας και η χορήγηση έγκρισης από την ιαπωνική πλευρά

Σημειώνεται ότι για κάθε ένα προϊόν (διαφορετικό κωδικό) απαιτείται η επανάληψη της διαδικασίας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 07 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.