ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για ποια ξένη αγορά βάζει "νέα πλώρη" ο όμιλος Jumbo

08:15 - 30 Ιουλ 2015 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Για ποια ξένη αγορά βάζει "νέα πλώρη" ο όμιλος Jumbo
Mετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Κύπρο, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο όμιλος Jumbo ετοιμάζεται να διεισδύσει σε μία ακόμη αγορά του εξωτερικού και συγκεκριμένα τη Σερβία.

Η επιλογή της Σερβίας από τον ελληνικό όμιλο δεν θεωρείται καθόλου τυχαία αφού πρόκειται για μία αγορά αναδυόμενη με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, που έχει επεκτείνει τις οικονομικές-εμπορικές της σχέσεις με την Ελλάδα, ιδίως από πέρυσι μετά την επιβολή του ρωσικού εμπάρκου.

Σήμερα ο πληθυσμός της Σερβίας αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το μηνιαίο εισόδημα εκτιμάται στα 450 ευρώ περίπου. Ενδεικτικό της δυναμικής που συγκεντρώνει η εν λόγω αγορά είναι ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία δραστηριοποιούνται σε αυτή 200 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν 25.000 ανθρώπους.

Με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- Σερβίας, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ιδρύθηκαν στην δεύτερη δύο γραφεία του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου. Ιδρυτικά μέλη του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου είναι επιχειρήσεις και φορείς της Ελλάδας, καθώς και τα μεγαλύτερα επιμελητήρια της Σερβίας που εκπροσωπούν πάνω από το 80% των επιχειρήσεων της χώρας τους.

Παράλληλα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιακόντινα της Σερβίας παραχώρησε 20 στρέμματα γης, για επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων, στο Ελληνο - Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.