ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρή απέναντι στα capital controls η ΙΚΕΑ

11:54 - 12 Νοε 2015 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ισχυρή απέναντι στα capital controls η ΙΚΕΑ
Σχεδόν αμετάβλητα παρέμειναν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΙΚΕΑ αποδεικνύοντας ότι ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων οδηγεί στην συγκέντρωση της αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής η οποίες έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων σε σχέση με τα μεμονωμένα κατααστήματα.

Παρά το γεγονός ότι το 3μηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου είναι συνήθως το ισχυρότερο σε επίπεδο πωλήσεων η φετινή χρονιά, με δεδομένα μάλιστα και τα capital controls και τα νέα φορολογικά μέτρα, παρουσιάζει διαφοροποιήσεις, χωρίς ωστόσο η ΙΚΕΑ να πλήττεται σημαντικά, όπως επεσήμαναν στελέχη του ομίλου Φουρλή, σε συνέντευξη τύπου.

Πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς»

Την ίδια στιγμή η ΙΚΕΑ συνεχίζει και το 2016 το πρόγραμμα εξοπλισμού δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, που έχει ξεκινήσει από το 2013. Για το 2016 προγραμματίζεται ο εξοπλισμός 10 παιδικών σταθμών με προϊόντα της ΙΚΕΑ συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το 2013, η ΙΚΕΑ έχει διαμορφώσει και εξοπλίσει πάνω από 25 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, δημιουργώντας συνθήκες καλύτερης καθημερινής ζωής για περισσότερα από 500 παιδιά. Τα προϊόντα για τη διαμόρφωση των βρεφονηπιακών σταθμών επιλέγονται με βάση τις ανάγκες των παιδιών, την εμπειρία των διακοσμητών ΙΚΕΑ και σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς των σταθμών.

Για τις ανάγκες κάλυψης του προγράμματος η εταιρεία έχει αποφασίσει να διαθέτει το ισόποσο του 5% των πωλήσεων που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο στα καταστήματά της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.