ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Η εξεύρεση ενδιάμεσης χρηματοδότησης το δυσκολότερο σημείο

09:29 - 21 Ιουλ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μαρινόπουλος: Η εξεύρεση ενδιάμεσης χρηματοδότησης το δυσκολότερο σημείο
Η εξεύρεση ενδιάμεσης χρηματοδότησης προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία μέχρι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Μαρινόπουλος και της Σκλαβενίτης, είναι το δυσκολότερο σημείο στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη διάσωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα τεχνικά θέματα και συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις για τους όρους και τα χρονοδιαγράμματα μιας συμφωνίας, μέσω της οποίας η Σκλαβενίτης θα συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής στη διάσωση της Μαρινόπουλος.

 

Να σημειωθεί ότι η ίδια η Μαρινόπουλος έχει καταστήσει σαφές στις τράπεζες ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της μετά το τέλος του τρέχοντος μηνός, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 15 εκατ. ευρώ, ανά μήνα λειτουργίας.

 

Προς το παρόν συμφωνία για τον τρόπο κάλυψης αυτού του χρηματοδοτικού κενού, δεν έχει βρεθεί, ωστόσο τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε «πρόοδος» μεταξύ των τραπεζών ώστε να προχωρήσει το θέμα της νέας χρηματοδότησης που θα χρειαστεί η Σκλαβενίτης, κατόπιν συμφωνίας διάσωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.