ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράνομα τα καταστήματα NEOSET

09:26 - 09 Σεπ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Παράνομα τα καταστήματα NEOSET
Κατεβαίνουν όλες οι ταμπέλες Neoset, ύστερα από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο αποφάνθηκε ότι η χρήση του σήματος είναι παράνομη. Συνολικά 22 καταστήματα, μέσω franchising χρησιμοποιούσαν την επωνυμία Neoset.

Μητρική εταιρεία ήταν η Furniture New Line ΕΠΕ  με μοναδική μέτοχο την κυπριακή Hazarezo Limited.

 
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης έγινε άμεσα εκτελεστή από την 1η Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα τα καταστήματα, που κάνουν χρήση των σημάτων Neoset (επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset κουζίνα, Skouropoulos, Neoset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture), να υποχρεώνονται στην αφαίρεσή τους.
 
Εάν δεν ξηλωθούν τα σήματα από τα καταστήματα, η απόφαση προβλέπει την αφαίρεσή τους με τη συνδρομή της αστυνομίας.  
 
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι franchisees δεν κοινοποιούν το λόγο της μετεγκατάστασής τους και της αφαίρεσης των σημάτων Neoset, δηλαδή την ύπαρξη της δικαστικής απόφασης. Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγες ημέρες-η απόφαση 3845/2016 έχει γίνει γνωστή από τον Αύγουστο- διαφήμιζαν τα προϊόντα και τις προσφορές τους.
 
Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι franchisees του παράπλευρου δικτύου Neoset είτε θα συνεχίσουν να λειτουργούν, κάνοντας χρήση διαφορετικών σημάτων είτε θα διακόψουν τη λειτουργία τους. Ωστόσο, η Hazarezo και η Furniture New Line δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, εκ νέου, τα σήματα της πτωχής επιπλοβιομηχανίας, καθώς, σε αυτή την περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή χρηματικής ποινής, ενώ θα επιβληθεί στην Ε.Φ., τη νόμιμη εκπρόσωπο της Furniture New Line προσωπική κράτηση ενός μήνα.
 
Σχετικά με τους πελάτες της εταιρείας και τις εκκρεμείς παραγγελίες, η εξυπηρέτησή τους εξαρτάται από το εάν τα καταστήματα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες έστω υπό διαφορετικό brand.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.