ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Leroy Merlin: Επενδύσεις με στόχο την πύκνωση του δικτύου

08:56 - 28 Σεπ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Leroy Merlin: Επενδύσεις με στόχο την πύκνωση του δικτύου
Ένα πλάνο ανάπτυξης του δικτύου βάζει η αλυσίδα Leroy Merlin με στόχο να αυξήσει μερίδια αγοράς στον κλάδο «φτιάξε το μόνος σου» - «do it yoyrself» που παρά τη συρρίκνωση λόγω κρίσης καταγράφει ετήσιους τζίρους 1 δισ. ευρώ.

Έτσι η ελληνική θυγατρική του γαλλικού ομίλου, που κατέχει το 7% της συγκεκριμένης αγοράς σήμερα, σχεδιάζει τη δημιουργία τριών νέων σημείων πώλησης έως το 2019 στην Αθήνα και είκοσι συνολικά στην Ελλάδα έως το 2025 διαθέτει ανοίγοντας τη βεντάλια των προϊόντων που παρέχει σε όλο το φάσμα του οικιακού εξοπλισμού.

 

Όπως ανέφερε κατά την εκδήλωση παρουσίασης στους δημοσιογράφους του νέου καταστήματος της εταιρίας στην οδό Κηφισίας ο κ. Olivier Arduin, Managing Director, Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου την προσεχή τριετία, η αλυσίδα στην Ελλάδα επικεντρώνεται στη δημιουργία τριών καταστημάτων μεγάλου εμβαδού στην Αθήνα, καθώς και στην πολυκαναλική ανάπτυξη της με πωλήσεις μέσω καταλόγου, τηλεφωνικές παραγγελίες και φυσικά ηλεκτρονικές πωλήσεις. Περαιτέρω στο μακροπρόθεσμο πλάνο της έως το 2025 περιλαμβάνεται η πύκνωση δικτύου ακόμα και με δημιουργία μικρών σημείων πώλησης όπου θα αναπτύσσονται ανάλογα με την περιοχή διαφορετικά concept, δείγμα του ότι στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση τζίρου με προσέλκυση πελατών από ένα ευρύ φάσμα της λιανικής.

 

Έτσι στα βόρεια της πρωτεύουσας γίνεται το πρώτο βήμα με ένα «αστικό κατάστημα» στο «δακτυλίδι» της Αττικής Οδού με την Κηφισίας (στο σημείο που έως πρότινος στεγαζόταν το συγκρότημα πολυκινηματογράφων Cosmopolis) που ανοίγει πόρτες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ που πρσφέρει περίπου 150 θέσεις εργασίας. Είναι το πέμπτο κατάστημα που εγκαινιάζει η εταιρεία στην Ελληνική αγορά. Σε ένα χώρο που αγγίζει τα 9.000 τετραγωνικά μέτρα, η Leroy Merlin έχει δημιουργήσει 4 διαφορετικούς κόσμους, αυτόν των project (μπάνιο, κουζίνα, δάπεδα κ.α.), εκείνον των τεχνικών λύσεων (εργαλεία, κατασκευές κ.α.), αυτόν της διακόσμησης και του κήπου, στους οποίους εντάσσονται δεκατέσσερα διαφορετικά τμήματα με 35.000 προϊόντα.

 

Σημειώνεται ότι η Leroy ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα το 2005 με το πρώτο κατάστημα της στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος να ανοίγει το 2007. «Η σχέση που έχουμε αναπτύξει με το Ελληνικό κοινό την τελευταία δεκαετία είναι μοναδική. Προχωρήσαμε σε μια επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία των βορείων προαστίων της πόλης, θέλοντας να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος μας παραμένει να βοηθήσουμε, να εμπνεύσουμε και να καθοδηγήσουμε το κοινό στην προσπάθεια του να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του και μαζί να δημιουργήσουμε την κατοικία των ονείρων του» ανέφερε με αφορμή τη δημιουργία του νέου καταστήματος της Leroy Merlin, ο κ. Olivier Arduin, Managing Director, Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου.

 

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο κ. Πάυλος Φουρλής, ο οποίος ελέγχει ποσοστό 40% στην μικτή ελληνική θυγατρική της Leroy Merlin, το 2015 ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας αυξήθηκε κατά 8,7%, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης των πωλήσεων το 2016 κινούνται με διψήφιο ποσοστό. Σύμφωνα δε με την πρόβλεψη του 2018 η αλυσίδα θα περάσει σε λειτουργική κερδοφορία. Κατά τον κ. Olivier Arduin, Managing Director, Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, η επισκεψιμότητα στο δίκτυο αυξήθηκε κατά 6,5% το 2015, ενώ η αλυσίδα κατάφερε παρά την κρίση διαρκείας να διατηρήσει -χωρίς επεκτάσεις- τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά κατά τα προηγούμενα χρόνια και κατά την τελευταία διετία να αυξήσει τζίρο και μερίδια. Το γεγονός αυτό κατά τον κ.Arduin και εφόσον αποσοβήθηκαν οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία, ξεκλείδωσαν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Adeo.

 

Σημειώνεται ότι η Leroy Merlin, αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού ομίλου Adeo (που δεν είναι εισηγμένος), ο οποίος διαθέτει ακόμη 14 αλυσίδες υπό τη σκέπη του. Διεθνώς ελέγχει 588 καταστήματα και κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως στην αγορά του DIY.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.