ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yalco: Πώληση θυγατρικής στη Ρουμανία

11:03 - 13 Οκτ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Yalco: Πώληση θυγατρικής στη Ρουμανία
Στην πώληση της θυγατρικής της στη Ρουμανία σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται στην τοπική αγορά πρoχωρεί η Yalco Κωνσταντίνου, έναντι τιμήματος 1,9 εκατ. ευρώ.

Η πώληση γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του συνολικού της δανεισμού και προκειμένου να επικεντρωθεί και να ενισχύσει την κύρια δραστηριότητα της στην Ελλάδα.

 

Στα ταμεία της ελληνικής εταιρείας αναμένεται να μπουν άμεσα 300.000 ευρώ, ενώ ο αγοραστής θα αναλάβει και την υποχρέωση αποπληρωμής 1,6 εκατ. ευρω δανειακών υποχρεώσεων της Yalcο Romania Srl.

 

Η στρατηγική αυτή κίνηση θα προσδώσει άμεση ρευστότητα στην Εταιρεία, διατηρώντας την προοπτική ανάπτυξης στην Ρουμανία δεδομένου ότι μέρος της συμφωνίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη σημαντικής εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Συνεπώς η Yalcο Σ.Δ. Κωνσταντίνου & Υιός Α.Ε. παραμένει σημαντικός προμηθευτής της Yalcο Romania Srl και η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επιδιώξει την αμοιβαίως επωφελή ανάπτυξη των δύο μαρκών, ΙΩΝΙΑ και Fest, στην αγορά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με το Reuters, η ολοκλήρωση της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2016.

 

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Yalco, η πώληση της Yalco Romania δεν ήταν τυχαία, αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης δανείων του ομίλου, συνολικού ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ, το οποίο συζητείται εδω και καιρό με τις τράπεζες.

 

Επισημαίνουν δε πως το σχέδιο έχει «κλειδώσει», καθώς απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες και εκφράζουν την εκτίμηση πως σύντομα θα πέσουν οι τελικές υπογραφές. Η υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει τη μείωση των επιτοκίων, την παροχή περιόδου χάριτος στην αποπληρωμή των δόσεων αλλά και νέα χρηματοδότηση εκτιμάται πως θα δώσει βαθιά ανάσα στην Yalco και θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθειά της για επιστροφή στην κερδοφορία, μέσω ενίσχυσης των πωλήσεων και των εξαγωγών.

 

Σημειώνεται πως για το πρώτο εξάμηνο του έτους,  η Yalco κατέγραψε  ζημιές 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 46,1 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.