ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υστάτη προσπάθεια για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

12:36 - 16 Ιαν 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Υστάτη προσπάθεια για τη διάσωση της Μαρινόπουλος
Μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την «τύχη» του deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε ευρεία σύσκεψη, θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί το νομικό θέμα που έχει προκύψει από τη μη έκδοση της απόφασης, καθώς η μη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης και οι σχετικές νομικές προθεσμίες ενεργοποίησαν διαλυτική αίρεση της συμφωνίας, ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει ήδη από το Δεκέμβρη η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

 

Με δεδομένο λοιπόν ότι η απόφαση δεν εκδόθηκε-δημοσιεύτηκε στο δελτίο δικαστικών δημοσιεύσεων έως και την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου δημιουργείται θέμα ακυρότητας των συμβάσεων.

 

Σημειώνεται πως η ενδιάμεση χρηματοδότηση κάλυπτε τις ανάγκες έως τα τέλη Νοεμβρίου ενώ η αλυσίδα "χάνει" μηνιαίως κατά 25 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι εναλλακτικές σε χρόνο και χρήμα προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται προς ώρας διατεθειμένες να κάνουν ότι μπορούν για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία.

 

Ωστόσο είναι πλέον βέβαιο ότι και αύριο να εκδοθεί η δικαστική απόφαση θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης, καθώς η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως. Εκτός από το νομικό θέμα που είναι μείζονος σημασίας θα πρέπει τα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν λύση και στο χρηματοδοτικό κενό.

 

Το πρόβλημα προκύπτει καθώς θα έπρεπε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία, να έχει παρέλθει ο μήνας τριτανακοπών, σε περίπτωση που υπήρχαν, και με δεδομένο ότι φτάσαμε ήδη στις 16 Ιανουαρίου ο χρόνος πλέον δεν αρκεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:33 - 16 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.