ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

17:44 - 07 Μαϊ 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Με απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ερμού εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις και εμπορικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στο μέτρο που προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο που σημαίνει ουσιαστικά όπως υποστηρίζουν, κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) Γιώργος Μυλωνάς σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «το άνοιγμα των κατστημάτων τις Κυριακές δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η κίνηση δεν έφερε καμία ανάπτυξη στην οικονομία, αντίθετα οι εργαζόμενοι έχασαν μεροκάματα. Το θέμα όμως δεν είναι καθαρά συνδικαλιστικό είναι και ουσιαστικό. Τις Κυριακές πρέπει να ξεκουραζόμαστε, να εκκλησιαζόμαστε ,να κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν εμάς και τις οικογένειες μας. Με αυτό το μέτρο θα εργαζόμαστε όλοι 7 ημέρες την εβδομάδα, άρα θα γυρίσουμε 180 και 200 χρόνια πίσω».

 

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης από μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων και του Συντονισμού Δράσεων Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έκλεισαν συμβολικά τις εισόδους καταστημάτων που άνοιξαν, και ανήρτησαν πανό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.