ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie:Ποντάρει στον τουρισμό-Νέες κινήσεις με όχημα ομολογιακό 300 εκατ.

09:00 - 03 Ιουλ 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Folli Follie:Ποντάρει στον τουρισμό-Νέες κινήσεις με όχημα ομολογιακό 300 εκατ.
Το δρόμο της έκδοσης ομολογιακού δανείου επιλέγει και η follie – follie για να αναχρηματοδοτήσει με καλύτερους όρους το δανεισμό της. Έτσι την έγκριση των μετόχων της για την έκδοση κοινού ή μετατρέψιμου έως του ποσού των 300 εκατ. ευρώ έλαβε την Παρασκευή η διοίκηση της Folli Follie Group από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Σημειώνεται ότι η λήξη του υφιστάμενου ομολογιακού είναι για το 2019 ύψους 250 εκατ. ευρώ κι έχει επιτόκιο 1,7%.

Πέρα από αυτό η εταιρία ποντάρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη νέων καναλιών πώλησης, αλλά κι αξιοποίηση της ανόδου του τουρισμού. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ.Τζ.Κουτσολιούτσος, το 2017 διατηρείται ο θετικός ρυθμός στα οικονομικά της μεγέθη, ωστόσο το α’ τρίμηνο του 2017 ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης για την κατανάλωση. «Φέτος θα δούμε τον πραγματικό πάτο» τόνισε αναφερόμενος στο οικονομικό περιβάλλον αισιοδοξώντας όμως ότι ότι σταδιακά θα επέλθει σταθεροποίηση και βελτίωση.


Όχημα ο τουρισμός

 

Με ισχυρή παρουσία σε εμβληματικά καταλύματα και φημισμένες τουριστικές περιοχές η εταιρία βασίζεται στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Ήδη καταγράφεται μεγάλη αύξηση των πωλήσεων της στα καταστήματα tax free σε σημεία με υψηλή επισκεψιμότητα τουριστών όπως το πολυκατάστημα attica στο City Link, όπου η αύξηση έχει φθάσει στο 60% και το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με την αύξηση να φτάνει το 30%-32%.

 

Η ψηφιακοποίηση των πωλήσεων παράλληλα αποτελεί κεντρική επιλογή για την εταιρία με στόχο να φτάσει σε διεθνείς μέσους όρους δηλαδή στο 30% των συνολικών πωλήσεων. Τέλος η προώθηση σε φυσικά σημεία νέων στρατηγικών πωλήσεων με γεωγραφική επέκταση και νέες ιδέες συμπληρώνει το σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 03 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.