ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες τέσσερις «αθηναϊκές» αλυσίδες που θα ανοίγουν κάθε Κυριακή

10:06 - 24 Ιουλ 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Τέσσερις αλυσίδες αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες τους από την Κυριακή που μας πέρασε προαναγγέλλοντας ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε Κυριακή καθ΄ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου, μέχρι τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για τα καταστήματα των αλυσίδων IKEA, Κωτσόβολος, Leroy Merlin και Factory Outlet στο εμπορικό πάρκο αεροδρομίου στα Σπάτα τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους χθες στις 11 το πρωί και έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

Το συγκεκριμένο εμπορικό πάρκο είναι μία από τις ζώνες οι οποίες σύμφωνα με το συμπληρωματικό μνημόνιο που πέρασε από την Βουλή τον περασμένο Μάιο, επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα όλη την θερινή περίοδο με εξαίρεση μία Κυριακή τον Αύγουστο (σ.σ. για φέτος αυτή η ημέρα είναι η Κυριακή πριν το Δεκαπενταύγουστο στις 13 του μήνα).

Πρόκειται για μια διερευνητική κίνηση των προθέσεων των καταναλωτών, αλλά και όσων αντιδρούν στο μέτρο και αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες κινούνται μέχρι στιγμής σε χαμηλούς επικοινωνιακούς τόνους μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όσο κι αν ο χώρος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, θεωρείται σχετικά ασφαλέστερος.

Στην επόμενη φάση, είναι δυνατόν να ενταχθούν στην δραστηριότητα αυτή και άλλες περιοχές όπως η Γλυφάδα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη όπου επίσης υπάρχουν εμπορικές περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί τουριστικές ζώνες και δύνανται να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι σε τουριστικές περιοχές όπως στην Κρήτη, την Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου καταστήματα και σούπερ μάρκετ λειτουργούν εδώ και χρόνια επτά ημέρες την εβδομάδα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.