ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praktiker Hellas: €4,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2016

13:51 - 01 Νοε 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,2% κατέγραψε η Praktiker το 2016, διατηρώντας τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα και διευρύνοντας τόσο το δίκτυο καταστημάτων όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της.

H Praktiker Hellas, το ελληνικό δίκτυο καταστημάτων DIY & Home Improvement, κατέγραψε καλές επιδόσεις για το οικονομικό έτος 2016, διατηρώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B και μία δυνατή ομάδα περισσότερων από 1.400 εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη σταθερή πορεία που καταγράφει η εταιρία στην ελληνική αγορά εν μέσω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία κατέγραψε αύξηση στον κύκλο εργασιών της κατά 6,2% για το 2016, κλείνοντας το Οικονομικό Έτος στα €177,5 εκατ., έναντι των €167,1 εκατ. της χρήσης 2015. Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν στα €4,2 εκατ. έναντι των €3 εκατ. το 2015. Αύξηση παρουσιάστηκε και στα ίδια κεφάλαια τα οποία το 2016 ανήλθαν στα €12,2 εκατ. από τα €8,1 εκατ. του οικονομικού έτους 2015.

Τα θετικά αυτά οικονομικά μεγέθη, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση της εταιρίας, όπως ο έλεγχος στα κόστη και στις δαπάνες και η στρατηγική για τη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να διατηρεί τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα και €8,7 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα, που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

Η Praktiker Hellas, προσανατολισμένη στο αναπτυξιακό της πλάνο, συνέχισε την επένδυση στην ανάπτυξη του δικτύου της με ένα επιπλέον κατάστημα το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016, στο νησί της Ρόδου. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι μία από τις σημαντικότερες που περιλαμβάνονται στο σύνολο των Καθαρών Επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το Οικονομικό Έτος 2016 οι οποίες κινήθηκαν στα €2,4 εκατ.

Απόλυτα συνδεδεμένο με την επιτυχή πορεία της Praktiker Hellas είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο μέσα από την καθημερινή του προσπάθεια και αφοσίωση αποτελεί σταθερό παράγοντα για την ενδυνάμωσή της και την επίτευξη των στόχων της στην πορεία των χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, η Εταιρία αύξησε το ποσοστό των εργαζόμενων της κατά 7,7%, συγκριτικά με το 2015, απασχολώντας 100 εργαζόμενους περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στη στελέχωση του νέου καταστήματος της εταιρίας στη Ρόδο, όσο και στην ενίσχυση των άλλων καταστημάτων και των κεντρικών της γραφείων. Αντίστοιχα, το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε κατά 7,8%, καθώς η εταιρία κατέβαλε σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές €26,4 εκατ., ενώ για την προηγούμενη χρήση είχε καταβάλει €24,5 εκατ. αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Praktiker Hellas, ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε σχετικά: «Παρά το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, το 2016 ολοκληρώθηκε με την επίτευξη θετικών οικονομικών μεγεθών και υψηλής ρευστότητας για την εταιρία μας. Η οικονομική μας ευρωστία μας προσφέρει ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον, καθώς και τη δυνατότητα να εξελίξουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο, το οποίο είναι πιο ώριμο από ποτέ. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να διευρύνουμε το δίκτυο μας καθώς, μετά το άνοιγμα του καταστήματος στη Ρόδο, προγραμματίζουμε νέο άνοιγμα τόσο εντός του 2018, όσο και το 2019. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και εκπαίδευση της ομάδας μας, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και με προτεραιότητα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, μέσα από τη δημιουργία μοναδικής αγοραστικής εμπειρίας και την πρόσφορά ποιοτικών προϊόντων & υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.