ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση τεχνολογίας η Black Friday

13:35 - 25 Νοε 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Υπόθεση τεχνολογίας η Black Friday
Με τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και δη των ειδών τεχνολογίας να κερδίζουν μεγάλες αυξήσεις σε τζίρους έκλεισε το 24ωρο της «Μαύρης Παρασκευής». Ωστόσο για όσους δεν πρόλαβαν οι προσφορές από αλυσίδες όπως πχ από το «Πλαίσιο» ή και άλλους συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς στη δεύτερη Ελληνική … Black Friday μετείχαν περισσότερες επιχειρήσεις φέτος και μάλιστα αρκετές ΜμΕ.

Βέβαια η δυνατότητα δυναμικού marketing και διαφήμισης από τους μεγάλους έφερε σε αυτούς τη μερίδα του λέοντος των πελατών με τους μικρούς βέβαια να έχουν και αυτή ένα μερίδιο από την πελατεία που βγήκε στο δρόμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στην ένδυση ή τα προϊόντα ομορφιάς υπήρξε κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε σχέση με μια άλλη μέρα Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλές μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας κυμάνθηκαν σε τζίρους τρεις με τέσσερις φορές παραπάνω από τον ημερήσιό τους τζίρο. Άλλοι κατέγραψαν σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη μέρα αύξηση από 40-70%. Οι μειώσεις που έκαναν στις τιμές οι έμποροι ήταν από 20%-30%, μέχρι και 70% σε κάποιους κωδικούς «κράχτες».

Το θέμα πάντως παραμένει αν αυτός ο τζίρος θα λείψει από τις επόμενες μέρες.

Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.