ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«SOS» των εμπόρων της Αθήνας για τους πορτοφολάδες

11:23 - 01 Μαρ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
«SOS» των εμπόρων της Αθήνας για τους πορτοφολάδες
Την παρέμβαση των αρχών ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας για τα επανειλημμένα κρούσματα με τους «πορτοφολάδες».

Μάλιστα σε έρευνα που διενήργησε ο ΕΣΑ σε 101 καταστήματα την 26η και 27η Φεβρουαρίου 2018 για την καταγραφή τάσεων για τις περατωθείσες εκπτώσεις, ανέδειξε το θέμα των «πορτοφολάδων» και των επαιτών ως τα βασικά που απασχολούν πέρα από τα οικονομικά τους εμπόρους.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑ, οι έμποροι δηλώνουν ότι οι συγκεκριμένες παραβατικές πρακτικές αναπτύσσονται ραγδαία. Για μεν τους πορτοφολάδες το πρόβλημα, οι έμποροι σημειώνουν ότι, το θέμα παραμένει άλυτο γιατί αν και συλλαμβάνονται επανειλημμένως τα ίδια άτομα από την ΕΛ.ΑΣ, αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν απρόσκοπτα την δράση τους, για τους επαίτες δε και ειδικά τα παιδιά, το πρόβλημα παραμένει γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Η δημοτική Αστυνομία, κατά την γνώμη τους, δεν συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ σε αυτά τα θέματα.

Επόμενο θέμα στην ιεράρχηση του εμπορικού κόσμου, έρχεται η κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από δίκυκλα και ακολουθεί η κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα και παντός είδους μικροπωλητές.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην περιοχή Ομόνοιας-Κάνιγγος αναφέρθηκαν στο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και την παραβατικότητα που προέρχεται από τοξικοεξαρτημένα άτομα και όσοι δραστηριοποιούνται στον άξονα Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, ανέφεραν το πρόβλημα των πορειών.

«Τα δύο παραπάνω θέματα, δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά το εμφανές εμπόριο ναρκωτικών στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, είναι θέμα προς επίλυση από τον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία» αναφέρει ο ΕΣΑ στο σχετικό σημείωμα που συνοδεύει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.