ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Αφήστε το εμπόριο να παίξει τον ρόλο του

09:58 - 11 Απρ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Λαγκάρντ: Αφήστε το εμπόριο να παίξει τον ρόλο του
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει αισιόδοξο για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο εκφράζει ανησυχία για τα προβλήματα στα δημοσιονομικά των οικονομιών και την αύξηση στα επιτόκια, σύμφωνα με όσα ανέφερε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την Κρ.Λαγκάρντ, οι προτεραιότητες της παγκόσμιας οικονομίας είναι η αποφυγή του εμπορικού προστατευτισμού, η λήψη μέτρων προστασίας κατά των οικονομικών κινδύνων, αλλά και η επιδίωξη της μακροπόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στη σύγκρουση ΗΠΑ- Κίνας, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως «η ιστορία δείχνει ότι οι περιορισμοί στις εισαγωγές βλάπτουν τους πάντες, ιδιαίτερα τους φτωχότερους καταναλωτές».

«Όχι μόνο οδηγούν σε ακριβότερα προϊόντα και πιο περιορισμένες επιλογές, αλλά βάζουν εμπόδια στο εμπόριο να διαδραματίσει τον ουσιαστικό ρόλο του στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στη διάδοση των νέων τεχνολογιών» ανέφερε.

Τόνισε παράλληλα ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των παγκόσμιων ανισορροπιών είναι η χρήση δημοσιονομικών εργαλείων ή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και προειδοποίησε πως οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κινδυνεύουν να διαρραγούν, κάτι που θα ήταν «αδικαιολόγητη αποτυχία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.