ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ατλάντικ: Ζημιές 3 εκατ. από πυρκαγιά σε αποθήκες

15:48 - 19 Απρ 2006 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το 1/3 του κτιρίου των κεντρικών αποθηκών της Ατλάντικ στη Σίνδο, και το σύνολο των εμπορευμάτων που ήταν αποθηκευμένα σε αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, το ακριβές ποσό της ζημιάς σε εμπορεύματα - εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις δεν έχει καθοριστεί, καθόσον απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων που κατεστράφησαν. Όμως, υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στα 3 εκατ. ευρώ. Το σύνολο του αποθηκευτικού χώρου της Σίνδου είναι πλήρως ασφαλισμένο στην εταιρεία Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ με τα κάτωθι ποσά:
α) Εξοπλιμός και εμπορεύματα: 6.500.000 ευρώ, συν-πλην 20%,
β) Κτίρια: 1.000.000 ευρώ, συν-πλην 20%,
ήτοι συνολικά: 7.500.000 ευρώ, συν-πλην 20%. Ήδη έχουν προχωρήσει οι πραγματογνώμονες για τη σύνταξη της μελέτης που αφορά την αποτίμηση της ζημιάς. Αναλόγως της ολοκλήρωσης της καταγραφής της ζημιάς και της απογραφής του ποσού της αποζημίωσης, η εταιρεία προτίθεται μέσα σε 2 μήνες να λειτουργήσει εκ νέου στο νέο κτίριο που θα κατασκευάσει στην ιδιόκτητη εγκατάστασης της στη Σίνδο. Η εταιρεία εκτιμά πως δεν υπάρχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις - παρ' όλο το μέγεθος της καταστροφής, αφού έχει ήδη οργανώσει την ανασύνταξη της τροφοδοσίας των καταστημάτων και των σημείων του δικτύου Franchising ΑΡΙΣΤΑ μέσω και με απ' ευθείας παραδόσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.