ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βακάκης(Jumbo): Σε 10 χρόνια παραδίδω τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά

18:59 - 07 Νοε 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Βακάκης(Jumbo): Σε 10 χρόνια παραδίδω τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά
Στην ετήσια γενική συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας Jumbo που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης αποκάλυψε ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος του στην εταιρεία σε δέκα χρόνια από σήμερα, με τη φράση: «Ο στόχος μου είναι να παραδώσω μια εταιρεία διπλού μεγέθους από τη σημερινή σε δέκα χρόνια από σήμερα, γι αυτό θα ξεκινήσουμε να αναζητάμε το στέλεχος που θα αναλάβει την εταιρεία για τα επόμενα 20 χρόνια».

Αναφερόμενος στο θέμα του πρώην αντιπροέδρου Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, ο κ. Βακάκης υπογράμμισε τα εξής: «Πραγματικά ήταν κεραυνός εν αιθρία όταν έμαθα για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου εκτός του ομίλου Jumbo. Την είδηση την έμαθα όταν βρισκόμουν στο εξωτερικό και μέσα σε 20 λεπτά, για λόγους ηθικής τάξης και ενώ με τον κ. Παπαευαγγέλου είχαμε τριακονταετή συνεργασία, του ζήτησα αμέσως την παραίτησή του, την οποία και αποδέχθηκε».

Ο πρόεδρος της Jumbo ξεκαθάρισε ότι ο όμιλος είναι «καθαρός ουρανός και αστραπές δε φοβάται» και είναι άτεγκτος απέναντι σε ζητήματα ηθικής τάξης, όπως το θέμα με τον πρώην αντιπρόεδρο του ομίλου. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπαευαγγέλου δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στον όμιλο.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι μέτοχοι ενέκριναν την παροχή μπόνους που αντικαθιστά τη μισθοδοσία για τον πρώην αντιπρόεδρο για τη χρήση 2017-2018, που ανέρχεται σε 300.055 ευρώ. Ο κ. Βακάκης είχε ζητήσει να μη δοθεί η αύξηση, λόγω του γεγονότος που έπληξε προσωρινά τη φήμη της εταιρείας, αλλά τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση των μετόχων.

Σε ερώτηση του Reporter προς  τον κ. Βακάκη, εάν ο όμιλος λόγω της υπογεννητικότητας σκέφτεται να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από το παιχνίδι, ο κ. Βακάκης ήταν σαφής: «Δε θα επεκταθούμε ποτέ στο χώρο του φαγητού, στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και στο χώρο της μόδας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Jumbo, για την τρέχουσα χρήση 2018-2019, ο ρυθμός ανάπτυξης πωλήσεων αναμένεται να είναι αυξημένος από 5 έως 7% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση 2017-2018, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρήση, ή στο χειρότερο σενάριο να είναι ελαφρώς μειωμένα.

Με βάση την ενημέρωση της διοίκησης προς τους μετόχους σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, Ιούλιος 2018- Σεπτέμβριος 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά +6% περίπου, λόγω της στασιμότητας της Ελλάδας. Αντίθετα, η Ρουμανία σημείωσε δυναμικό διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 11% και η Κύπρος σημείωσε μονοψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων.

Παρότι ο Οκτώβριος παρουσίασε αυξητική τάση λόγω της βελτιωμένης εικόνας των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα, οι πρώτες μέρες του Νοεμβρίου δεν επιβεβαιώνουν την τάση αυτή.

Οι μέτοχοι, σε κλίμα ομοφωνίας, επικύρωσαν την πρόταση της διοίκησης, για τη διανομή συνολικού μερίσματος 53.063.306,01 Ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,39 Ευρώ (μικτό)/μετοχή (επί συνόλου 136.059.759 μετοχών). Ο Όμιλος έχει ήδη καταβάλει προμέρισμα, από τις 3 Απριλίου 2018, ύψους 23.511.127,13 Ευρώ.

Με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, θα διανεμηθεί και το υπόλοιπο ποσό των 29.552.178,88 Ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,2172 Ευρώ (μικτό)/μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου 15%, το υπόλοιπο του μερίσματος ανέρχεται σε 0,18462 Ευρώ (καθαρό) ανά μετοχή.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 00:30 - 08 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.