ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση

13:54 - 07 Μαϊ 2007 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Η διοίκηση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ (στο εξής η εταιρεία) σε συνέχεια της από 11.4.2007 ανακοινώσεώς της προς το επενδυτικό κοινό, γνωστοποιεί συμπληρωματικά τα ακόλουθα:
1) Το τίμημα για την εξαγορά του 51% της ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΑΕ ανέρχεται στο ποσό των ευρώ 3.810.500 (τίμημα α'' φάσης). Από το ποσό αυτό ευρώ 3.200.000 θα καταβληθούν με την υπογραφή των οριστικών συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών για το 51%, η οποία θα λάβει χώρα μετά την παροχή της σχετικής έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και το υπόλοιπο ποσό των ευρώ 610.500 σε χρονικό διάστημα έξη μηνών από την υπογραφή των οριστικών συμφωνητικών. Το εν λόγω ποσό υπόκειται σε μειώσεις σε περίπτωση παραβίασης εγγυήσεων αναφορικά με την φορολογική, νομική, πραγματική και οικονομική κατάσταση της εξαγοραζόμενης εταιρείας (π.χ επιβολή προσθέτων φόρων, διαφορές από τη φυσική απογραφή των εμπορευμάτων, έγερση απαιτήσεων εκ μέρους τρίτων, κλπ), η οποία παραβίαση θα διαπιστωθεί μετά από έλεγχο της οικείας φορολογικής αρχής και της εταιρείας και ο οποίος θα πραγματοποιηθεί πριν την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.
2) Το τίμημα για την εξαγορά του υπολοίπου 49% της ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΑΕ, η οποία θα λάβει χώρα εντός τριετίας από την απόκτηση του 51%, δεν μπορεί να προσδιορισθεί επακριβώς σήμερα. Αυτό έχει ως σημείο αναφοράς το ποσό των ευρώ 4.358.0000 (η δε παρούσα αξία του ποσού αναφοράς εκτιμάται σε ευρώ 3.365.000 περίπου) και ο προσδιορισμός του εξαρτάται σημαντικά από την πορεία των εργασιών και τη κερδοφορία της ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΑΕ την εν λόγω τριετία, βασίζεται δε σε μια μορφή αποδοτικότητας (Earn out). Τυχόν παραβίαση εγγυητικών δηλώσεων, που θα λάβει χώρα μετά και την καταβολή του τιμήματος της πρώτης φάσης, θα έχει ως συνέπεια τη περαιτέρω μείωση του τιμήματος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.