ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LEROY MERLIN: Το DIY «κερδίζει έδαφος» με γυναίκες και νέους

11:47 - 15 Οκτ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
LEROY MERLIN: Το DIY «κερδίζει έδαφος» με γυναίκες και νέους
To «Φτιάξτο μόνος σου» ή αλλιώς Do-It-Yourself (DIY) είναι η τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποδεικνύει και η 3η κατά σειρά έρευνα της LEROY MERLIN.

Οι ιδιοκατασκευές και η βελτίωση του σπιτιού είναι από τις δραστηριότητες και ασχολίες που κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και για πολλούς λόγους, κάτι που επιβεβαιώνεται από την έρευνα της LEROY MERLIN η οποία πραγματοποιήθηκε για 3η φορά την τελευταία 3ετία.

Στην κατηγορία αρχάριοι DIYers αυτοί δηλαδή που ξεκίνησαν να ασχολούνται πρόσφατα με τις ιδιοκατασκευές στην πρώτη θέση βρίσκονται οι γυναίκες σε ποσοστό 68% (2019) έναντι του 64% (2018). Οι γυναίκες έχουν ενισχύσει και συνολικά τη θέση τους στην κατηγορία «προχωρημένοι DIYers», φθάνοντας το 29%.

Αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν και οι νέοι σε σχέση με το παρελθόν: οι αρχάριοι ηλικίας 25-34 έχουν φθάσει το 25% των ερωτηθέντων, σε σχέση με το 23% του 2018. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό αυτών που καταπιάνονται με το DIY και τα κάνουν όλα «προχωρημένοι DIYers», καθώς το ποσοστό αυτής της κατηγορίας έχει ανέβει στο 10%, ενώ το 2018 ήταν 7%.

Είναι ενδιαφέρον επίσης πως μόνο το 20% των ερωτηθέντων δεν ασχολείται καθόλου με τις όποιες εργασίες επισκευής, κατασκευής, ανακαίνισης ή διακόσμησης του σπιτιού του. Το υπόλοιπο 80% ασχολείται είτε ενεργά είτε περιστασιακά. 

Όσον αφορά την πόλη «πρωταθλήτρια» η οποία δηλώνει πως καλύπτει μόνη της τις κατασκευές και ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού, δεν είναι άλλη από την Λάρισα, τουλάχιστον μεταξύ των πόλεων που η LEROY MERLIN έχει παρουσία και στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι όσο πιο μικρή είναι η πόλη, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι μπορούν να καλύψουν όλες τις κατασκευές και τις ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού από μόνοι τους. Έτσι, στη Λάρισα ένα 18% δηλώνει πως μπορεί να αναλάβει όλα τα σχετικά project, στη Θεσσαλονίκη το 12%, ενώ στην Αθήνα μόνο το 5%.

Infographic DIY 1

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 15 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.