ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

McArthur Glen και Smart Park ανοιχτά τις Κυριακές, με...εντολή Γεωργιάδη

15:31 - 17 Ιαν 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
McArthur Glen και Smart Park ανοιχτά τις Κυριακές, με...εντολή Γεωργιάδη
Με τροποποίηση της απόφασης του 2017 περί ορισμού περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, νομιμοποιεί τη λειτουργία των καταστημάτων του εμπορικού πάρκου στα Σπάτα και ειδικότερα του εκπτωτικού χωριού McArthur Glen και του εμπορικού κέντρου Smart Park 32 Κυριακές το χρόνο, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Το νέο προκαλεί αντιδράσεις, με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας να σχεδιάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί προσφυγή της Mc Arthur Glen Ελλάς στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς, αν και πέριξ του αεροδρομίου των Σπάτων επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων τις 32 αυτές Κυριακές το εκπτωτικό χωριό είχε αποκλειστεί καθώς η άδεια αφορούσε καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. που δεν ανήκαν σε εμπορικά κέντρα και αλυσίδες. Η εταιρεία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ήδη από το φθινόπωρο του 2017, που άλλαξε η σχετική νομοθεσία.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν τη δικαίωσε αφού αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωρίο των Σπάτων, δεν θα λειτουργούν κατά τις Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο 4177/2013.

Πλέον η τρέχουσα απόφαση (ΦΕΚ 13.12.2019, φύλλο 4555) τροποποιεί την παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) κατ’ εφαρμογή της εξουσιοδοτικής διάταξης της παρ. 1Α του άρθρου 16 του ν.4177/2013 και προσθέτει στις περιοχές όπου μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα τις παραπάνω Κυριακές την περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού - Άγιος Δημήτριος - Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής. Όπως σημειώνεται στην απόφαση, το εμπορικό πάρκο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα.  

Επίσης αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στον ίδιο Δήμο που έχει έδρα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που αποτελεί μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου αλλοδαπών ταξιδιωτών στην χώρα μας, δικαιολογεί τον τουριστικό χαρακτήρα αλλά και την τουριστική δυναμική που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.